• Τα Αστέρια του Filmy

Η ακόλουθη λίστα ταινιών σας οδηγεί σε όλες τις ταινίες που έχουν πάρει “αστέρι” ή “διαμάντι”, ως απόρροια των κριτικών μας. Πιο απλά, όσες ταινίες έχουν κριτικαριστεί από εμάς με βαθμό ή μέσο όρο πάνω από 3,6 ως την κορυφή, το διαμαντένιο 5, βρίσκονται όλες εδώ σε ουσιαστικά τυχαία σειρά.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια λίστα εν κινήσει, δηλαδή ανά πάσα στιγμή που προστίθεται στην ύλη μας ένα ακόμα αστέρι ή διαμάντι, θα εμφανίζεται άμεσα κι εδώ. Μην εκλάβετε φυσικά τη λίστα αυτή ως all-time απόλυτες προτιμήσεις μας, μια και δεν έχουμε έρθει φυσικά ακόμα στο σημείο να έχουμε κριτική σε όλες τις ταινίες που έχουμε αγαπήσει από το παρελθόν (με αιχμή αυτές που ακόμα δεν έχουν προστεθεί καν στην ύλη), αλλά κι από την άλλη μπορεί κάποια ταινία που για έναν από εμάς να είναι αστέρι, για τον συγκεκριμένο που ανάλαβε να την κριτικάρει μπορεί να είναι απλά καλή.

Πιο πολύ είναι ένας οδηγός για όσους από εσάς θέλουν άμεσα να βρουν μια αληθινά καλή ταινία, και παράλληλα να έχουν μια γρήγορη πρόσβαση επί των υψηλότερων κριτικών μας. Ελπίζω να συμβαδίζουν τα γούστα μας, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα για το ποιον της κριτικής θεώρησης είτε της δική μας, είτε της δικής σας.