Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό όμως ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς, που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

Σκηνοθεσία:

Aziz Jindani

Κύριοι Ρόλοι:

Afzal Khan … Jan Mangu (φωνή)

Hina Dilpazir … Δις Fitna (φωνή)

Ghulam Mohiuddin … Badshah Khan (φωνή)

Adeel Hashmi … Shehzada Khan (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Aziz Jindani, Kamran Khimani

Μουσική: Shani Arshad

Μοντάζ: Faisal Shaikh

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Donkey Raja

Ελληνικός Τίτλος: Ο Βασιλιάς Γάιδαρος

Διεθνής Τίτλος: The Donkey King

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Έγινε η πρώτη πακιστανική ταινία που μεταγλωττίστηκε σε 8 γλώσσες για διεθνή διανομή (τη μεγαλύτερη επιτυχία την είχε στην Τουρκία). Πρώτα έγινε μία από τις εμπορικότερες στη χώρα της.
  • Πριν βγει η ταινία, έγινε νομική κλίση για να απαγορευτεί η έξοδος στις αίθουσες, μια και μέσω του κεντρικού της τραγουδιού έκανε πλάκα για τα ανάκτορα του μαχαραγιά. Το ανώτατο όμως δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ ακύρωσε την απαγόρευση.
  • Μεγάλος λόγος έγινε για κάποιες ομοιότητες του μαχαραγιά γαϊδάρου με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Imran Khan και την πορεία του στην εξουσία. Βέβαια, ο Jindani αποκάλυψε ότι εργάζονταν για το σενάριο από το 2003, ενώ ο Imran Khan ανέλαβε το 2018.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Θοδωρής Σμέρος, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Στεφόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Μαρία Ζερβού, Αργύρης Παυλίδης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιάννης Πανταγιάς, Μιχάλης Κοιλάκος.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Κεντρικό τραγούδι είναι το Donkey Raja, ερμηνευμένο από τον Shuja Haider.
  • Τα τραγούδια υπογράφονται από τους Shuja Haider, Majid Raza και Asrar Shah.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.