Ξαναγνωρίστε τον γκαφατζή Γκαστόν, τον ευέξαπτο κύριο Πρινέλ, τη δεσποινίδα Ζαν με τη χαρακτηριστική αλογοουρά, τον αστυνόμο Λονγκταρέν και, βέβαια, τον τρομερό και φοβερό κύριο Ντε Μεσμεκέρ. Τρελές εφευρέσεις, γκάφες και καταστροφές «με το κιλό» δίνουν το παρών στις νέες περιπέτειες του ευφυούς πολυτεχνίτη που το μόνο που θέλει είναι να κάνει καλό στους γύρω του.

Σκηνοθεσία:

Pierre-Francois Martin-Laval

Κύριοι Ρόλοι:

Theo Fernandez … Gaston Lagaffe

Pierre-Francois Martin-Laval … Prunelle

Arnaud Ducret … πράκτορας Longtarin

Jerome Commandeur … Κος de Mesmaeker

Alison Wheeler … Δις Jeanne

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mathias Gavarry, Pierre-Francois Martin-Laval

Παραγωγή: Romain Rojtman

Μουσική: Christian Lundberg

Φωτογραφία: Regis Blondeau

Μοντάζ: Thibaut Damade

Σκηνικά: Franck Schwarz

Κοστούμια: Brigitte Calvet, Marie Calvet

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Gaston Lagaffe

Ελληνικός Τίτλος: Γκαστόν, ο Γκαφατζής

Διεθνής Τίτλος: Gaston

Σεναριακή Πηγή

  • Σειρά κόμικ (χαρακτήρες): Gaston του Andre Franquin.

Παραλειπόμενα

  • O Γκαστόν Λαγκάφ (Gaston Lagaffe), όπως είναι το ονοματεπώνυμό του, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο γαλλικό περιοδικό «Le Journal de Spirou» στις 28 Φεβρουαρίου του 1957. Η αρχική ιδέα του δημιουργού του, Αντρέ Φρανκέν, ήταν για έναν χαρακτήρα τελείως αντι-ήρωα και, μάλιστα, απλά «περαστικό» από το κόμικ. Ο αντι-ήρωάς αυτός δεν είναι πολύ δυνατός, ούτε πολύ εμφανίσιμος, είναι ιδιαίτερα γκαφατζής και φαντάζει παντελώς ανίκανος για οποιαδήποτε δουλειά. Οι πρώτες εμφανίσεις του Γκαστόν, μέσα στις σελίδες του «Le Journal de Spirou», περιορίζονταν σε μερικές διάσπαρτες αναφορές, όμως αργότερα ο άσχετος τύπος που εμφανίστηκε από το πουθενά, με τον καιρό έγινε αγαπητός σε όλους και γρήγορα κέρδισε τη δική του σειρά στο κόμικ. Από χρόνο σε χρόνο, ο χαρακτήρας του ωριμάζει, και εκτός από τον γκαφατζή, τεμπέλη και υπναρά τύπο που γνωρίσαμε στην αρχή, ξεδιπλώνεται και μια εφευρετική φύση, η αγάπη του για τα ζώα, οι ιδιαίτερα ευφάνταστες και όχι τόσο νόστιμες μαγειρικές του ικανότητες, αλλά και η συμπάθεια που έχουν αναπτύξει όλοι οι συνάδερφοι του για εκείνον. Στην Ελλάδα ήρθε σε 6-7 τεύχη στα μέσα των 1990, σε μεγάλο μέγεθος, έγχρωμο από τις εκδόσεις Αλθαγία.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Μακαλιάς, Ηλίας Ζερβός, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Άννα Κουτσαφτίκη, Αποστόλης Ψυχράμης, Αγγελική Πασπαλιάρη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

8 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.