Σε μια τελετή για τον πόλεμο του 1940, ο Μιγιάκι συναντά τη χήρα τού τότε διοικητή του. Μαζί με αυτήν, θα γνωρίσει και την εγγονή της, την Τζούλι, μια ασυμβίβαστη έφηβη. Μετά τον θάνατο των γονιών της σε δυστύχημα, δεν μπορεί να συνέλθει και δεν μπορεί να κάνει φιλίες στο σχολείο. Ο Μιγιάκι αποφασίζει να της διδάξει καράτε για να τη φέρει σε σωστό δρόμο.

Σκηνοθεσία:

Christopher Cain

Κύριοι Ρόλοι:

Hilary Swank … Julie Pierce

Pat Morita … Κος Miyagi

Michael Ironside … Paul Dugan

Chris Conrad … Eric McGowen

Constance Towers … Louisa Pierce

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mark Lee

Παραγωγή: Jerry Weintraub

Μουσική: Bill Conti

Φωτογραφία: Laszlo Kovacs

Μοντάζ: Ronald Roose

Σκηνικά: Walter P. Martishius

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Next Karate Kid
  • Ελληνικός Τίτλος: Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

  • Δεύτερη μεν κινηματογραφική παρουσία για τη Hilary Swank, αλλά πρώτη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι ενώ οι κριτικές για το φιλμ ήταν αρνητικές, η μελλοντική σταρ εγκωμιάστηκε για την πρώτη ουσιαστική εμφάνιση της.
  • Αόριστο είναι το τι απέγινε ο χαρακτήρας του Ντάνιελ Λαρούσο, παρά μια στιγμιαία αναφορά μέσα στην ταινία. Ο Macchio ήταν πια 33 ετών και δεν ήταν δυνατόν να επιστρέψει, ενώ και ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να γίνει ο Sylvester Stallone των Καράτε Κιντ. Βέβαια, υπήρχαν και τα απογοητευτικά εισιτήρια του τρίτου μέρους, με το στούντιο όμως να μη θέλει να “σκοτώσει” τη σειρά. Τα ακόμα χαμηλότερα του συγκεκριμένου όμως έθεσαν το φινάλε.
  • Αρχικά, ο John G. Avildsen είχε πει ότι θα το σκηνοθετήσει.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Η ταινία κλείνει με το διάσημο You Gotta Be της βρετανής Des’ree. Ήταν μεν τραγούδι της ίδιας χρονιάς, αλλά δεν γράφτηκε ειδικά για την ταινία.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/8/2016

Αφού ο Ραλφ Μάτσιο ήταν ολοκληρωτικά «τελειωμένος» ως ηθοποιός, και αφού το ίδιο ίσχυε και με τη σειρά «Καράτε Κιντ», η Κολούμπια σκέφτηκε την αλλαγή φύλου για να την ανανεώσει. Η μοναδική, όμως, αλλαγή ήταν πως ο καλοκάγαθος Κιντ έγινε η οργισμένη Τζούλι, αφού σε όλα τα άλλα έχουμε ντέζα-βου, ειδικά με την πρώτη ταινία της σειράς. Πάλι εκπαίδευση, τα ίδια μηνύματα, ο ίδιος δάσκαλος. Φυσικό επακόλουθο ήταν η πολύ μέτρια πορεία στα ταμεία και η μη συνέχεια της σειράς, μια και δεν έδειξε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάποια χρησιμότητα στην εδώ παραγωγή. Το αληθινά αξιοσημείωτο είναι πως εδώ κάνει ουσιαστική έναρξη η Χίλαρι Σουάνκ, και κανείς δεν θα στοιχημάτιζε πως θα ήταν κάποτε κάτοχος δύο Όσκαρ, παρότι η εμφάνιση της έχει μια καλή νότα ρεαλισμού.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *