Ένα φτωχό και καλόκαρδο κορίτσι, η Μαργαρίτα, δουλεύει σ’ ένα λούνα παρκ, κι ερωτεύεται έναν ευκατάστατο καρδιοχειρουργό, τον Αλέκο, ο οποίος όμως της έχει συστηθεί σαν ένας απλός εργάτης. Η αγάπη τους είναι μεγάλη, αλλά τα εμπόδια πολλά. Ύστερα από παράκληση του πεθερού του, ο οποίος δεν εγκρίνει μια τέτοια σχέση, η Μαργαρίτα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Αλέκο κι αυτός το ρίχνει στο ποτό. Εκείνη ακολουθεί ένα ζευγάρι φίλων της, καλλιτεχνών πίστας, οι οποίοι πρόκειται να εμφανιστούν στο Ναύπλιο. Όταν ο Αλέκος μαθαίνει τα καθέκαστα, τρέχει στο Ναύπλιο και τη βρίσκει να τραγουδάει.

Σκηνοθεσία:

Κώστας Καραγιάννης

Κύριοι Ρόλοι:

Αλίκη Βουγιουκλάκη … Μαργαρίτα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ … Aλέκος

Λυκούργος Καλλέργης … Χρήστος

Δέσποινα Στυλιανοπούλου … Σοφία

Νίκος Ρίζος … Στέλιος

Λαυρέντης Διανέλλος … τροβαδούρος

Γιώργος Τσιτσόπουλος … Νίκος

Πέτρος Λοχαϊτης … Βασίλης

Αλίκη Ζαβερδινού … Ρένα

Τζένη Ρουσσέα … Κα Λαμπρινού

Γιάννης Μπουρνέλης … Θανάσης

Ντία Αβδή … Aγγελική

Τάκης Γκιώκας … ο μικρός

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Παραγωγή: Κώστας Καραγιάννης, Αντώνης Καρατζόπουλος

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Φωτογραφία: Τάκης Καλαντζής, Δήμος Σακελλαρίου

Μοντάζ: Ανδρέας Ανδρεαδάκης

Σκηνικά: Πέτρος Καπουράλης

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μη αρκούντα στοιχεία.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Το Κορίτσι του Λούνα Παρκ
  • Διεθνής Τίτλος: The Girl of the Funfair

Παραλειπόμενα

  • Κόβοντας 483.299 εισιτήρια, ήρθε στην 6η θέση ανάμεσα σε 99 ελληνικές ταινίες της σαιζόν.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ερμηνεύει το Λούνα Παρκ και το Αγάπη μου Αγάπη μου, αμφότερα μουσικής Γιώργου Ζαμπέτα. Το δεύτερο ηχογραφήθηκε και με τη φωνή της Βίκυς Μοσχολιού.
  • Ο Ζαμπέτας είχε προσφέρει στην Αλίκη να τραγουδήσει στην ταινία και το Σταλιά Σταλιά, εκείνη όμως το απέρριψε προσβλητικά (λέγοντας χαρακτηριστικά: “τι είναι αυτό, να το δώσεις να το πει ο Καζαντζίδης”). Εντέλει το τραγούδι ηχογραφήθηκε με τη νεαρή Μαρινέλλα, και της άνοιξε την καριέρα.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 8/8/2016

Μία από τις χειρότερες στιγμές του ζευγαριού Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρης Παπαμιχαήλ, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι και η χείριστη. Το μεγάλο θέμα προκύπτει από το σενάριο, που είναι τόσο πρόχειρο, που απορείς που οι δύο σταρ δέχτηκαν να το φέρουν εις πέρας. Ό,τι θα δείτε εδώ, προϋπάρχει σε ένα κάρο ελληνικές ταινίες της ίδιας δεκαετίας, και μάλιστα από αυτές που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Το φιλμ φτάνει σε σημεία να προσκαλέσει άθελα του την κοροϊδία του θεατή, αφού τόσο μελό καταστάσεις δεν ταίριαζαν σε μια ταινία που απαιτούσε την ευρεία εμπορική απήχηση. Αν κάτι διασώσει τον «Τιτανικό», είναι οι μικρές εκλάμψεις χιούμορ, που σπάνε λιγάκι τη μονοτονία και την πολλή «μαυρίλα». Διόλου τυχαία, ο Κώστας Καραγιάννης εισέρχεται σε μια περίοδο στην οποία δεν θα ξαναδεί ποτέ του αληθινή επιτυχία.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

23 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.