Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατί τους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους λέει. Όλοι τη θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασσικής μουσικής που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, εν αγνοία της, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.

Σκηνοθεσία:

Κώστας Καραγιάννης

Κύριοι Ρόλοι:

Αλίκη Βουγιουκλάκη … Κατερίνα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ … Ανδρέας Σοφιανός

Λαυρέντης Διανέλλος … Νικόλας

Δέσποινα Στυλιανοπούλου … Ουρανία

Πέτρος Λοχαΐτης … Χάρης

Νικήτας Πλατής … Μενεξές

Μαρία Ιωαννίδου … Έρρικα

Σταύρος Ξενίδης … Γιώργος

Νίτσα Τσαγανέα … Φλώρα Σοφιανού

Θύμιος Καρακατσάνης … δάσκαλος καλών τρόπων

Αλέκος Ζαρταλούδης … Κουδούνας

Δούκισσα … τραγουδίστρια

Φώτης Μεταξόπουλος … χορευτής

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Παραγωγή: Κώστας Καραγιάννης, Αντώνης Καρατζόπουλος

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου

Μοντάζ: Ανδρέας Ανδρεάδης

Σκηνικά: Πέτρος Καπουράλης

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μη αρκούντα στοιχεία.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Το Πιο Λαμπρό Αστέρι
  • Διεθνής Τίτλος: The Brightest Star
  • Διεθνής Εναλλακτικός Τίτλος: Katerina, the Girl of Sirtaki

Παραλειπόμενα

  • Πρώτη ανάμεσα σε 99 ελληνικές ταινίες της σαιζόν, κόβοντας 652.661 εισιτήρια. Μία από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του ελληνικού σινεμά.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ ερμηνεύουν μαζί το Ας το Πείσμα σου. Η ελληνίδα σταρ ερμηνεύει επίσης τα: Αγορά, Ήλιος Πάνω Ήλιος Κάτω (μαζί με τη Δούκισσα), Το Αγόρι Μίσεψε, Ξανθομαλλού, Φωτιές και Κατερίνα (μαζί με τον Λ. Διανέλλο). Ο Παπαμιχαήλ “απαντάει” με το Χάραζε και το Παράπονα (μαζί με τον Λοχαΐτη), ενώ ο Διανέλλος ακούγεται στο Τραγούδι του Πατέρα.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/4/2009

Μια από τις χειρότερες συνεργασίες του χρυσοφόρου διδύμου των 1960 και μια ταινία παράδειγμα προς αποφυγή για σκηνοθέτες. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ξεπέφτουν σε όλα τα κλισέ που υπήρχαν στον κατώτερο τους μελοδραματικό κινηματογράφο, και κάνουν ακόμα και τις χιουμοριστικές προσθήκες να μοιάζουν πολύ φτωχές. Όμως, τη μουσική την υπογράφει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ακόμα και που δεν έχει μεγάλη σχέση με τον τρανό συνθέτη των 1970. Η ταινία είναι αποκλειστικά για τους φανατικούς λάτρεις των δύο ελλήνων σταρ. Οι δεύτερες συμμετοχές (Λαυρέντης Διανέλλος, Νικήτας Πλατής, Μαρία Ιωαννίδου, Σταύρος Ξενίδης, και πολλοί ακόμα γνωστοί) δεν έχουν να προσφέρουν, υποχείριοι κι αυτοί μιας κακοστημένης ιστορίας.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

33 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *