Ένας αμερικανός επιχειρηματίας μετακομίζει με την οικογένεια του στη νοτιο-ανατολική Ασία. Χωρίς να το έχουν υπολογίζει, βρίσκονται στο επίκεντρο πολιτικών αναταραχών, με τους επαναστάτες να επιτίθενται κατά κύματα στην πόλη. Για τους ξένους στη χώρα, αυτό είναι ένα σκηνικό τρόμου, μια και θεωρούνται εχθροί και εκτελούνται άμεσα.

Σκηνοθεσία:

John Erick Dowdle

Κύριοι Ρόλοι:

Owen Wilson … Jack Dwyer

Lake Bell … Annie Dwyer

Sterling Jerins … Lucy Dwyer

Claire Geare … Beeze Dwyer

Pierce Brosnan … Hammond

Sahajak Boonthanakit … Kenny Rogers

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: John Erick Dowdle, Drew Dowdle

Παραγωγή: Drew Dowdle, David Lancaster, Michel Litvak

Μουσική: Marco Beltrami, Buck Sanders

Φωτογραφία: Leo Hinstin

Μοντάζ: Elliot Greenberg

Σκηνικά: Arvinder Grewal

Κοστούμια: Annie Bloom

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: No Escape
  • Ελληνικός Τίτλος: Χωρίς Διέξοδο

Παραλειπόμενα

  • Τον ρόλο της συζύγου αρχικά τον είχε πάρει η Michelle Monaghan. Η ταινία καθυστέρησε να ξεκινήσει γυρίσματα και η ηθοποιός αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης.
  • Στην αρχή προορίζονταν να ονομαστεί The Coup.
  • Η ταινία πήρε την άδεια να προβληθεί στη Ταϊλάνδη, με την προϋπόθεση πως εντός της δεν θα κατονομάζεται πουθενά η χώρα, ούτε καν έμμεσα.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 18/9/2016

Πίστευα ότι ήταν κάτι που ακόμα και οι Αμερικανοί το είχαν αφήσει πίσω τους πια. Αλλά αυτή η περιπέτεια του Τζον Έρικ Ντόουντλ («Quarantine») κοιτάει τους «ιθαγενείς» με τρόπο τόσο απαξιωτικό, που αληθινά εκνευρίζει. Ευτυχώς, η ταινία του ειδικευμένου στα θρίλερ σκηνοθέτη έχει κάποιες άλλες αρετές. Βασικά και κύρια, είναι γρήγορη. Θα φτάσετε σε σημείο να ζαλιστείτε με τα τρεχάματα της κάμερας και την ένταση που διακατέχει τις περισσότερες σκηνές. Ευτυχώς, αυτό δεν γίνεται εν είδει βίντεο-γκέιμ, αλλά κρατάει έντονο το στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα. Βέβαια, δεν πρόκειται να δείτε και κάτι πρωτότυπο, είναι μια ταινία δράσης με κοπιαρισμένα στιγμιότυπα που έχετε ξαναδεί. Μαζί, ίσως λόγω ταχύτητας, το σενάριο κάνει αυτά τα λάθη λογικής που ανατρέχουν σε πολύ παλιά παραδείγματα. Η ταινία του Ντόουντλ παρακαλάει να τη δείτε δίχως απαιτήσεις. Έτσι, περνάει η ώρα ευχάριστα.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

17 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *