Συντάκτης Σταύρος Γανωτής

Το ότι η Disney έβαλε ήδη μπρος ένα σίκουελ για τη live-action -για την ακρίβεια… ρεαλιστικό ντεκόρ με ψηφιακά σχέδια- εκδοχή του Βασιλιά των Λιονταριών δεν είναι το κύριο νέο, μια και με τόσα εισιτήρια που έκοψε (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια!), το αντίθετο μάλλον θα προξενούσε εντύπωση. Το αληθινό νέο είναι ότι το έχει αναλάβει σκηνοθετικά ο Barry Jenkins, εκείνος ο «έγχρωμος» τύπος που ανάγκασε τον κινηματογραφικό πλανήτη να στραφεί προς αυτόν, μετά το οσκαρικό Moonlight και το πιο πρόσφατο Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει.

Και μια και η αναγγελία ήταν επισημότατη, ο Jenkins προέβη και σε δηλώσεις: «Βοηθώντας την αδελφή μου να μεγαλώσει τα δύο μικρά αγόρια της κατά τη δεκαετία του 1990, μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες. Έχοντας την ευκαιρία να εργαστώ με την Disney στο να επεκτείνει αυτό το απίθανο παραμύθι φιλίας, αγάπης και κληρονομιάς, και πηγαίνοντας παρακάτω τη δουλειά μου καταγράφοντας τις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων εντός της αφρικανικής διασποράς, είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό».

Έτσι, ενώ το χλιαρά υποδεχόμενο από τις κριτικές φιλμ του 2019 από τον Jon Favreau ήταν απλά ένα reboot-ριμέικ της ταινίας που το 1994 ανάστησε το χρυσοφόρο στούντιο, αυτό θα είναι ένα σίκουελ απευθείας της νέας ταινίας, απελευθερωμένο σε θεματική. Και μια κι έπεσε σε καλά χέρια, μπορεί να δούμε κάτι από την Disney που να παρεκτρέπεται από το γνωστό «straight» οικογενειακό ύφος που μας έχει συνηθίσει. Όσο ζούμε ελπίζουμε…

Χαρακτηριστικό πάντως ήταν το tweet της Lulu Wang (η δημιουργός του Τρυφερός Αποχαιρετισμός), που γιορτάζει τη νέα δουλειά τού από το 2018 συντρόφου της…

Η Disney πάντως δεν έδωσε μαζί και κάποια ημερομηνία εξόδου του φιλμ, ούτε καν χρονιά, μια κι από τη μία έχουμε τα γνωστά με τον COVID-19, αλλά κι από την άλλη ο Jenkins αυτή τη στιγμή έχει φορτωμένο πρόγραμμα (είναι στα τελειώματα για τη μίνι-σειρά The Underground Railroad στο Amazon). Οι πηγές όμως δίνουν κάτι ως πρόγευση από το τι μας περιμένει, μιλώντας για πρίκουελ, δηλαδή επικέντρωση στα νεανικά χρόνια του Μουσάφα, του πατέρα του Σίμπα, με τον Jeff Nathanson να επιστρέφει για το σενάριο μετά και την ταινία του 2019. Καμία αναγγελία περί του φωνητικού καστ, με τους Donald Glover, Beyonce, Billy Eichner, Seth Rogen και James Earl Jones να αναμένουν εναγωνίως το χρυσό τηλεφώνημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *