Προσπαθώντας απεγνωσμένα να απελευθερώσει το λαό της από τον εκδικητικό της σύζυγο, βασιλιά Αμφιτρύωνα, η βασίλισσα Αλκμήνη προσεύχεται στους Θεούς για καθοδήγηση. Ο θεός του πολέμου, Δίας, της προσφέρει έναν γιο: τον Ηρακλή. Ο βασιλιάς Αμφιτρύωνας, αγνοώντας την πραγματική ταυτότητα του Ηρακλή, φανερώνει την προτίμηση του προς τον μεγαλύτερο του γιο, τον Ιφικλή. Ο Ηρακλής ερωτεύεται την όμορφη Ήβη, και πληγώνεται έντονα όταν ο πατέρας του ανακοινώνει ότι την Ήβη θα παντρευτεί ο Ιφικλής. Κι ενώ η Ήβη κι ο Ηρακλής σχεδιάζουν να το σκάσουν και να παντρευτούν, ο Ηρακλής συλλαμβάνεται από τους φρουρούς του Αμφιτρύωνα και καταδικάζεται σε θάνατο. Γλυτώνει τον θάνατο και μαζί με τον συμπολεμιστή του, Σωτήρη, αποφασίζει να απελευθερώσει το βασίλειο από την τυραννία του Αμφιτρύωνα, να κερδίσει την Ήβη, και να ανακηρυχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες ήρωες.

Σκηνοθεσία:

Renny Harlin

Κύριοι Ρόλοι:

Kellan Lutz … Ηρακλής

Gaia Weiss … Ήβη

Scott Adkins … βασιλιάς Αμφιτρύων

Roxanne McKee … βασίλισσα Αλκμήνη

Liam Garrigan … Ιφικλής

Liam McIntyre … Σωτήρης

Rade Serbedzija … Χείρων

Johnathon Schaech … Tarak

Luke Newberry … Αγαμέμνων

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Sean Hood, Daniel Giat

Παραγωγή: Boaz Davidson, Renny Harlin, Danny Lerner, Les Weldon

Μουσική: Tuomas Kantelinen

Φωτογραφία: Sam McCurdy

Μοντάζ: Vincent Tabaillon

Σκηνικά: Luca Tranchino

Κοστούμια: Sonu Mishra

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Legend of Hercules
  • Ελληνικός Τίτλος: Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
  • Ο Kellan Lutz είχε ήδη υποδυθεί τον θείο του Ηρακλή, τον Ποσειδώνα, στο Αθάνατοι.
  • Ο φινλανδός Jukka Hilden, γνωστός ως μέλος της ομάδας κασκαντέρ The Dudesons (κάτι ανάλογο με τους Jackass), ερμήνευσε τον Κρέων, αλλά όλα όσα τον αφορούσαν κόπηκαν από το τελικό φιλμ.
  • Αντίθετα με τον άλλον Ηρακλή που βγήκε μέσα στην ίδια χρονιά (με τον Dwayne Johnson), η ταινία δεν τα κατάφερε στα ταμεία. Έβγαλε 61,3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κόστισε 70. Μα και τις αρνητικές κριτικές συνόδευσαν 6 υποψηφιότητες στα Χρυσά Βατόμουρα.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 11/12/2015

Ίσως ό,τι χειρότερο βγήκε από το Χόλιγουντ μέσα στο 2014. Η ειρωνεία είναι πως έκανε το «Hercules» με τον Ντουέιν Τζόνσον, γυρισμένο ακριβώς το ίδιο έτος (ήταν έτος Ηρακλή;!), να μοιάζει με μια αξιοπρεπέστατη περιπέτεια. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις! Ο Ρένι Χάρλιν, παρά τη μεγάλη εμπειρία, φαντάζει με νεογνό σκηνοθέτης που δεν μπορεί καν να δέσει το μοντάζ του. Αλλά σε αυτόν θα πέσει και η «κατάρα» τόσων κακών ερμηνειών, μια και είναι ευθύνη του σκηνοθέτη η καθοδήγηση τους. Ο Κέλαν Λουτζ, ο Ηρακλής δηλαδή που μας ενδιαφέρει και περισσότερο, δεν είχε δώσει δείγματα τόσο κακής εμφάνισης όσο εδώ, κι ας έχει δοκιμαστεί σε «αριστουργήματα» όπως τα «Twilight». Αλλά τι τα κάνεις αυτά, όταν το σενάριο δεν ασχολείται διόλου με τον μυθολογικό Ηρακλή, ούτε στο κατά λάθος…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

18 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.