Μετά την παρά λίγο καταστροφική γνωριμία με τους γονείς της νύφης, ήρθε η ώρα της γνωριμίας με τους γονείς του Γκρεγκ. Παρόλες όμως τις καλές προθέσεις του πάτερ φαμίλια των Μπερνς, Τζακ, τα πεθερικά της νύφης δεν θα είναι δικηγόρος και γιατρίνα, αλλά δύο ολότελα απελευθερωμένοι Φόκερς.

Σκηνοθεσία:

Jay Roach

Κύριοι Ρόλοι:

Ben Stiller … Gaylord ‘Greg’ Focker

Robert De Niro … Jack Byrnes

Dustin Hoffman … Bernard ‘Bernie’ Focker

Barbra Streisand … Rozalin ‘Roz’ Focker

Blythe Danner … Dina Byrnes

Teri Polo … Pamela ‘Pam’ Byrnes-Focker

Alanna Ubach … Isabel Villalobos

Ray Santiago … Jorge Villalobos

Tim Blake Nelson … αστυνόμος Vern LeFlore

Owen Wilson … Kevin Rawley

Shelley Berman … δικαστής Ira

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Jim Herzfeld, John Hamburg

Στόρι: Jim Herzfeld, Marc Hyman

Παραγωγή: Robert De Niro, Jay Roach, Jane Rosenthal

Μουσική: Randy Newman

Φωτογραφία: John Schwartzman

Μοντάζ: Alan Baumgarten, Lee Haxall, Jon Poll

Σκηνικά: Rusty Smith

Κοστούμια: Carol Ramsey

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Meet the Fockers
  • Ελληνικός Τίτλος: Πεθερικά της Συμφοράς

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): Meet the Parents (1992) των Greg Glienna, Mary Ruth Clarke.

Παραλειπόμενα

  • Η επιτροπή λογοκρισίας των ΗΠΑ δεν άφηνε την ταινία να τιτλοφορηθεί ως έχει, αν οι παραγωγοί δεν έβρισκαν πρώτα μια πραγματική οικογένεια που να ονομάζεται Focker! Προφανώς, το επίθετο βρέθηκε.
  • Ο James Brolin απέρριψε τον ρόλο του Μπέρνι. Το ίδιο έπραξε και ο Robin Williams, αλλά αυτός το έκανε για χάρη του φίλου του, Dustin Hoffman.
  • Αυτή είναι η πλέον εμπορική ταινία για τον Robert De Niro.
  • Στα ταμεία η ταινία σάρωσε, κι ας μην εγκρίθηκε απόλυτα από την κριτική. Συγκέντρωσε 522,7 εκατομμύρια δολάρια, κι ενώ το κόστος ήταν στα 80.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 5/6/2005

Ελάχιστα πρωτότυπη -μοιραία- συνέχεια του Γαμπρός της Συμφοράς (2000), με μόνη εξτραβαγκάνζα τη συμμετοχή δύο ακόμη σούπερ-σταρ. Είναι αλήθεια πως είναι απόλαυση να παρακολουθείς ταυτόχρονα τους τρεις υπερ-μεγάλους σταρ στην ίδια ταινία, αλλά ο Hoffman και ακόμα περισσότερο η Streisand φαίνεται να σπάνε πλάκα, παρά να έχουν πάρει στα σοβαρά το όποιο σενάριο. Αληθινή πλάκα έχει η συμμετοχή ενός μωρού και η σχέση που αναπτύσσει με τον Τζακ-DeNiro, αλλά οι λίγες σκηνές συμμετοχής της γάτας (συν του χαριτωμένου σκυλάκου των Φόκερς), όσο και η αυξανόμενη ένταση των ανεκδότων από κάποιο σημείο χαραμίζονται με τη συγκινησιακή στροφή προς το τέλος (κάτι που τείνει να είναι κανόνας στις λεγόμενες “οικογενειακές κωμωδίες” μετά την «αθάνατη» οικογένεια του Τρελού Θηριοτροφείου), που καταντάει αφόρητα διδακτική. Η ολιγάρκεια του χιούμορ (σε σχέση με την πρώτη, πλέον ολοκληρωμένη στους στόχους της ταινία) άφησε τις όποιες προσδοκίες στην αφίσα της ταινίας! Πλάκα έχει πάντως η «από μηχανής» (μέσω σκηνών του Σημαδεμένου σε τηλεόραση) έμμεση συμμετοχή του Al Pacino, για να τιμηθεί και ο τρίτος στην τάξη «συμμαθητής» των Hoffman, DeNiro.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *