Οι Μάικ και Σον Μπρόντι είναι αδέλφια και ιδιοκτήτες του «Θαλάσσιου Κόσμου» της Νότιας Φλόριντα, ενός θαλάσσιου πάρκου. Κάποια στιγμή, τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν έναν μικρό λευκό καρχαρία, τον οποίο αποφασίζουν να παρουσιάσουν στον κόσμο ως την κυριότερη ατραξιόν τους. Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόσμενη τροπή, όταν η μητέρα του μικρού καρχαρία εμφανίζεται στην περιοχή, σε αναζήτηση του παιδιού της. Ένας κύκλος αίματος έχει μόλις αρχίσει…

Σκηνοθεσία:

Joe Alves

Κύριοι Ρόλοι:

Dennis Quaid … Michael ‘Mike’ Brody

Bess Armstrong … Δρ Kathryn ‘Kay’ Morgan

Simon MacCorkindale … Philip FitzRoyce

Louis Gossett Jr. … Calvin Bouchard

John Putch … Sean Brody

Lea Thompson … Kelly Ann Bukowski

P.H. Moriarty … Jack Tate

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Richard Matheson, Carl Gottlieb

Στόρι: Guerdon Trueblood

Παραγωγή: Rupert Hitzig

Μουσική: Alan Parker

Φωτογραφία: James A. Contner

Μοντάζ: Corky Ehlers, Randy Roberts

Σκηνικά: Woods Mackintosh

Κοστούμια: Dresden Urquhart

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

 • Αυθεντικός Τίτλος: Jaws 3-D
 • Ελληνικός Τίτλος: Τα Σαγόνια του Καρχαρία Νο 3
 • Εναλλακτικός Τίτλος: Jaws 3
 • Εναλλακτικός Τίτλος: Jaws III

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

 • Το τρίτο κεφάλαιο του franchise κατασκευάστηκε ως 3D, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης τη συγκεκριμένη εποχή για το τρισδιάστατο. Το ίδιο είχε συμβεί σε 2 ακόμα τρίτα μέρη, το Παρασκευή και 13 Μέρος 3 (1982), και το Αμίτιβιλ 3, η Βίλα του Τρόμου (1983). Συγκεκριμένες σκηνές φορμαρίστηκαν εξολοκλήρου για τη θέαση τους με τα ειδικά γυαλιά, κάτι που τις κάνει να μοιάζουν εξαιρετικά πρόχειρες σε οποιαδήποτε άλλη φόρμα παρακολουθηθούν. Στην τηλεόραση κυκλοφόρησε ως Jaws III, αναμένοντας τα ’00 και την έλευση των 3D δεκτών, για να μπορεί κι εκεί να ιδωθεί στη φυσιολογική του μορφή.
 • David Brown και Richard Zanuck, οι παραγωγοί των δύο πρώτων κεφαλαίων, είχαν οραματιστεί το νέο σίκουελ ως μια παρωδία, με τίτλο “Jaws 3, People 0”. Επί αυτού του σκοπού, είχαν επιστρατεύσει επιτελείο από το Ένα Τρελό Τρελό Θηριοτροφείο, και τον Joe Dante για τη σκηνοθεσία. Ερχόμενοι όμως σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Universal Studios, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχέδιο. Μετά από αυτό, αμφότεροι οι παραγωγοί αποχώρισαν οριστικά από τις τάξεις του στούντιο.
 • Ο Alan Landsburg, που ανέλαβε ακολούθως την παραγωγή, προσπάθησε να καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα τον πειραματικό κινηματογραφιστή Murray Lerner, όπου το 1978 είχε δημιουργήσει τη 3D ταινία Sea Dream για θαλάσσιο πάρκο του Μέριλαντ. Αλλά όταν του έστειλαν το σενάριο, εκείνος απέρριψε κάθε συμμετοχή του, μια και δεν του άρεσε σε κανένα σημείο.
 • Ο Richard Matheson είχε γράψει έναν ρόλο ειδικά για τον Mickey Rooney, αλλά επειδή δεν ήταν διαθέσιμος, αναγκάστηκε να τον κόψει. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, το σενάριο που έγραψε τον είχε βρει ικανοποιημένο (πριν επιδεχτεί μεγάλες παρεμβάσεις από τρίτους), αντίθετα όμως το τελικό αποτέλεσμα επί της οθόνης τον άφησε δυσαρεστημένο.
 • Σύμφωνα με μια αναφορά, το στόρι που προσδίδεται επί των κρέντιτ στον Guerdon Trueblood, αφορούσε μόνο έναν λευκό καρχαρία που ανεβαίνει ένα ποτάμι για να βρεθεί αιχμάλωτος σε λίμνη.
 • Όταν έγινε η πρόταση στον Roy Scheider να επιστρέψει και για αυτό το σίκουελ, είχε δηλώσει πως… “Ακόμα και ο Μεφιστοφελής δεν θα με έπειθε να το κάνω”!
 • Η προώθηση του στούντιο ήταν δυναμική, ενώ συμπεριελάμβανε και ντοκιμαντέρ στο National Geographic. Και παρότι βρέθηκε στην κατηγορία της χειρότερης ταινίας στα Χρυσά Βατόμουρα, η επιτυχία στα ταμεία ήρθε (88 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, έναντι των 18 του μπάτζετ), κι επέφερε ακόμα ένα σίκουελ.

Γκαλερι φωτογραφιων

19 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *