Δύο κολλητοί και συνωμοτικοί μαθητές της τετάρτης τάξης, ο Τζορτζ και ο Χάρολντ, των οποίων η προσωπική τους αποστολή είναι να κάνουν φάρσες, κρύβονται στο μυστικό τους δεντρόσπιτο και γράφουν κόμικ. Αλλά όταν πετυχαίνουν να κάνουν έναν από τους ήρωες τους, τον Captain Underpants, να έρθει στη ζωή, μέσω του ατυχούς υπνωτισμού που εμπλέκεται ο μεγαλομανής διευθυντής του σχολείου, ο Κος Κραπ, η ζωή τους στο δημοτικό αλλάζει για πάντα.

Σκηνοθεσία:

David Soren

Κύριοι Ρόλοι:

Kevin Hart … George Beard (φωνή)

Thomas Middleditch … Harold Hutchins (φωνή)

Ed Helms … διευθυντής Benjamin Krupp/Captain Underpants (φωνή)

Nick Kroll … καθηγητής Pee-Pee Diarrheastein Poopypants Esq. (φωνή)

Jordan Peele … Melvin Sneedly (φωνή)

Kristen Schaal … Edith (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Nicholas Stoller

Παραγωγή: Mireille Soria, Mark Swift

Μουσική: Theodore Shapiro

Μοντάζ: Matt Landon

Σκηνικά: Nate Wragg

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα:  Τηλεόραση.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Captain Underpants: The First Epic Movie

Ελληνικός Τίτλος: Captain Underpants: The 1st Epic Movie

Σεναριακή Πηγή

  • Σειρά κόμικ: Captain Underpants του Dav Pilkey.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Όταν ανακοινώθηκε το 2011 ότι η DreamWorks Animation θα κάνει ταινία βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων (1997-2015), αναφέρθηκε το όνομα του Rob Letterman για τη σκηνοθεσία. Με την αναδιοργάνωση του στούντιο το 2015, η εταιρία ανακοίνωση πως δεν ακολουθήσει τον γνωστό σχεδιασμό της, αλλά και ότι θα έχει κατώτερο του αναμενόμενου κόστος παραγωγής.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο ‘Weird Al’ Yankovic συνέθεσε και ερμηνεύει το Captain Underpants Theme Song. Αλλά και ο Andy Grammer έγραψε ένα ορίτζιναλ τραγούδι για το φιλμ, το A Friend Like You.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 24/3/2018

Δεν είναι το κινούμενο σχέδιο που έχετε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ψηφιακό και επεξεργασμένο στη λεπτομέρεια του. Πρώτο μέλημα της DreamWorks ήταν να αναπαραστήσει το ύφος της διάσημης για τους Αμερικανούς σειράς κόμικ βιβλίων, η οποία ξεκίνησε το 1997 και δεν λέει να τελειώσει. Κι ως προς αυτό, οι δημιουργοί κάνουν άψογη εργασία. Αλλά τι γίνεται με όσους δεν έτυχε να έχουν καμία επαφή με τη συγκεκριμένη σειρά ή δεν είναι έστω φαν της; Δυστυχώς, το σχέδιο δύσκολα θα ικανοποιήσει, ενώ παραπέμπει σε υλικό αρκετά μικρής ηλικίας. Ως προς αυτή την εκδοχή, όμως, εξίσου σημαντικό είναι να κοιτάξουμε και προς το στόρι. Το θετικό είναι ότι η πλοκή δεν κάνει κοιλιές και το θέαμα είναι σταθερά ευχάριστο. Το κακό είναι ότι δεν είναι πολλά τα δυνατά αστεία, ενώ δεν δουλεύονται διόλου οι χαρακτήρες των ηρώων. Οι φαν δηλαδή θα ικανοποιηθούν εύκολα, οι υπόλοιποι το αντίθετο.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.