
Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι μια μαθηματική ιδιοφυΐα που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ. Μοναχικός κι εντελώς αντικοινωνικός, ο Γουλφ διατηρεί ως βιτρίνα ένα απλό λογιστικό γραφείο, ενώ στην πραγματικότητα “καθαρίζει” τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων: από τρομοκράτες μέχρι καρτέλ ναρκωτικών. Τώρα, οι περιπέτειές του ξεκινούν όταν μετά τη δολοφονία μιας παλιάς του γνωριμίας ανακαλύπτει το μυστηριώδες μήνυμα “βρες τον λογιστή”. Αυτήν τη φορά, όμως, στο πλάι του θα βρίσκεται επίσης ο αποξενωμένος αδερφός του που μοιράζεται την ίδια ροπή προς τη βία με εκείνον.
Σκηνοθεσία:
Κύριοι Ρόλοι:
Ben Affleck … Christian ‘Chris’ Wolff
Jon Bernthal … Braxton ‘Brax’
Cynthia Addai-Robinson … Marybeth Medina
Daniella Pineda … Anais
Allison Robertson … Justine
J.K. Simmons … Raymond ‘Ray’ King
Robert Morgan … Burke
Grant Harvey … Cobb
Andrew Howard … Batu
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Bill Dubuque
Παραγωγή: Ben Affleck, Lynette Howell Taylor, Mark Williams
Μουσική: Bryce Dessner
Φωτογραφία: Seamus McGarvey
Μοντάζ: Richard Pearson
Σκηνικά: Jade Healy
Κοστούμια: Isis Mussenden
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: The Accountant 2
- Ελληνικός Τίτλος: Ο Λογιστής 2
Άμεσοι Σύνδεσμοι
- Ο Λογιστής (2016)
Σεναριακή Πηγή
- Σενάριο (χαρακτήρες): Ο Λογιστής του Bill Dubuque.
Παραλειπόμενα
- Παρότι το σίκουελ είχε ανακοινωθεί από το 2017, η ταινία θα αργήσει να έρθει 9 χρόνια σε σχέση από την ορίτζιναλ. Ακόμα κι έτσι, το καστ έμεινε σχεδόν αναλλοίωτο, με την Allison Robertson όμως να αντικαθιστά την Alison Wright που ήταν η Τζάνις του πρώτου φιλμ.
- Αναδρομικά το στούντιο αποφάσισε να μετατρέψει ένα σενάριο του Bill Dubuque, που βρίσκονταν υπό κατασκευή, σε αυτό του δεύτερου Λογιστή. Αυτό έγινε γνωστό από τον Ben Affleck, που εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον να ερμηνεύσει τον Κρίστιαν Γουλφ και σε κάποια τηλεοπτική σειρά.
- Τα Amazon MGM Studios αγόρασαν τα δικαιώματα της αμερικανικής διανομής από τη Warner Bros. Pictures, ξοδεύοντας το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρόλα αυτά, η Warner παρέμεινε ο διανομέας της ταινίας για τις διεθνείς αγορές.
- Από το 2021 ο Gavin O’Connor είχε αποκαλύψει πως η γενική πρόθεση ήταν ο Λογιστής να γίνει τριλογία.
- Η ταινία συγκέντρωσε κέρδη 102,1 εκατομμύρια δολάρια, αλλά είχε και κόστος 80.



