Ένα κουταβάκι δίνεται δώρο στον πρόεδρο Κένεντι. Αυτό θα αφηγηθεί στα υπόλοιπα ζωάκια του προέδρου την ιστορία του. Πριν τρία χρόνια στη Μόσχα, ένας περίεργος άντρας μάζευε τα σκυλιά από τους δρόμους και τα εξαφάνιζε. Όμως, μια σκυλίτσα, η Στρέλκα, ξέφυγε με τον φίλο της, τον αρουραίο Βένια. Την ίδια στιγμή σε ένα παρακείμενο τσίρκο, ο Βόρα το γουρουνάκι έγινε τόσο χοντρό που δεν μπορούσε να χωρέσει στη σφαίρα για το νούμερο του, και τη θέση του πήρε ο Μπέλκα. Όμως, ο σκυλάκος ο Μπέλκα έχασε τον έλεγχο κι εκτοξεύτηκε εκτός τσίρκου. Η συνέχεια θέλει τον Μπέλκα, τη Στρέλκα κι άλλα τρία σκυλάκια στα χέρια του περίεργου άντρα. Θα μπουν σε ένα τρένο που θα τους φέρει στο Μπαϊκονούρ. Εκεί δεν υπάρχει κάποια μηχανή εξόντωσης, αλλά το σοβιετικό διαστημικό πρόγραμμα.

Σκηνοθεσία:

Inna Evlannikova

Svyatoslav Ushakov

Κύριοι Ρόλοι:

Anna Bolshova … Belka (φωνή)

Elena Yakovleva … Strelka (φωνή)

Evgeniy Mironov … Venya (φωνή)

Sergey Garmash … Kazbek (φωνή)

Aleksandr Bashirov … Mops (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Alexander Talal, Sergey Zernov

Στόρι: John Chua, Alexander Talal, Vadim Sveshnikov, Maksim Sveshnikov

Παραγωγή: Sergey Zernov

Μουσική: Ivan Uryupin

Μοντάζ: Vincent Devo

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Belka i Strelka. Zvezdnye Sobaki

Ελληνικός Τίτλος: Σκυλάκια στο Διάστημα 3D

Διεθνής Τίτλος: Space Dogs 3D

Εναλλακτικός Τίτλος: Space Dogs

Εναλλακτικός Ελλ. Τίτλος: Σκυλάκια στο Διάστημα [Home Cinema]

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Belka i Strelka: Lunnye Priklyucheniya (2014)

Κύριες Διακρίσεις

  • Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων στα Golden Eagle, τα εθνικά βραβεία της Ρωσίας.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.
  • Παρότι η ιστορία τους διαφέρει από της ταινίας, ο Belka και η Strelka υπήρξαν πραγματικά, και ήταν στο Sputnik 5 το 1960, αιωρούμενα στο διάστημα. Η ταινία είναι αφιερωμένη σε εκείνα τα “διαστημικά σκυλιά”.
  • Πρώτη πλήρως τρισδιάστατη ταινία στη Ρωσία, ενώ κι ως Σοβιετική Ένωση δεν υπήρξε άλλη.
  • Στην αγγλική εκδοχή ακούγεται η Chloe Grace Moretz.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Θανάσης Κουρλαμπάς, Πωλίνα Ευαγγέλου, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Γεωργίου, Νίκος Νίκας, Βασίλης Μήλιος, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Ντόρα Θεοχαρίτου, Χρήστος Θάνος, Κλεοπάτρα Μάρκου, Φώτης Πετρίδης, Μαρία Ζερβού.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 22/8/2011

Ακούγοντας για ρωσικά κινούμενα σχέδια, περίμενα κάτι ολότελα διαφορετικό. Με το μυαλό στο σοβιετικό καρτούν, δεν ανέμενα να δω μια χολιγουντιανή κόπια. Τόσο το σχέδιο, όσο και η λογική του σεναρίου πασχίζουν να πλησιάσουν την Disney, αντί να πουν κάτι διαφορετικό, κάτι με ύφος. Βασικά, έχουμε κάτι για πολύ μικρές ηλικίες, κι αυτές δεν θα καταλάβουν αισθητική διαφορά από αυτά που γενικά βλέπουν τελευταία. Για να δούμε, όμως, τι θα δουν οι μεγαλύτερες;

Κατηγορούμε τους Αμερικανούς τόσα χρόνια για τις προπαγάνδες τους, αλλά ποτέ δεν πήγαν πίσω και οι Ρώσοι. Τα Σκυλάκια είναι η απάντηση στο Ταξίδι στο Φεγγάρι του 2008. Εκεί οι Αμερικανοί δίδασκαν τα παιδιά για την κατάκτηση της Σελήνης, εδώ οι Ρώσοι διδάσκουν για τη δική τους κατάκτηση, αυτή του πρώτου κοσμοναύτη. Αυτοί ισοπαλία, εμείς τι φταίμε; Με αυτά και μ’ άλλα, η Pixar κάνει περίπατο. Άλλο παιδική ταινία κι άλλο παιδιάστικη. Στην προκειμένη, είμαστε καραμπινάτα στη δεύτερη κατηγορία…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.