Μετά από ένα βραδινό πάρτι, μια παρέα φίλων ξυπνούν από ένα απόκοσμο φως που μπαίνει από το παράθυρο. Το φως τραβάει τον κόσμο έξω από τα σπίτια του και τον αφομοιώνει μέσα του. Σύντομα, η παρέα ανακαλύπτει πως το φως σκοπεύει να απορροφήσει όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό, και πως πρόκειται για εισβολή πανίσχυρων εξωγήινων. Τώρα, ως επιζώντες, πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους, καθώς ο κόσμος διαλύεται γύρω τους.

Σκηνοθεσία:

Colin Strause

Greg Strause

Κύριοι Ρόλοι:

Eric Balfour … Jarrod

Scottie Thompson … Elaine

Brittany Daniel … Candice

Crystal Reed … Denise

Neil Hopkins … Ray

Donald Faison … Terry

David Zayas … Oliver

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Joshua Cordes, Liam O’Donnell

Παραγωγή: Kristian James Andresen, Liam O’Donnell, Colin Strause, Greg Strause

Μουσική: Matthew Margeson

Φωτογραφία: Michael Watson

Μοντάζ: Nicholas Wayman-Harris

Σκηνικά: Drew Dalton

Κοστούμια: Bobbie Mannix

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Skyline

Ελληνικός Τίτλος: Skyline

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Beyond Skyline (2017)

Skylines (2020)

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία γυρίστηκε με χρήματα των δύο σκηνοθετών, και χωρίς την υποστήριξη κάποιας μεγάλης εταιρίας. Αυτό ήταν θέληση των δημιουργών.
  • Η Sony Pictures Entertainment έκανε μήνυση στην εταιρία Hydraulx Entertainment των αδελφών Strause. Ο λόγος ήταν ότι το μεγάλο στούντιο είχε μισθώσει τη Hydraulx για τα ειδικά εφέ της ταινίας Παγκόσμια Εισβολή. Αυτό όμως δίχως να γνωρίζει ότι η Hydraulx ετοιμάζονταν να βγάλει παρόμοιου θέματος ταινία με ελάχιστους μήνες διαφορά στην πρεμιέρα από τη δική τους.
  • Γυρίστηκε με την νέα κάμερα «Red», με το «Mysterium-X» τσιπάκι, αποκλειστική ιδιοκτησία των αδελφών Strause.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 4/12/2010

Αρκεί ένας οργιώδης καταιγισμός από εξελιγμένα εφέ για να κάνει μια ταινία καλή; Οι αδελφοί Strause έχουν κάνει την αρνητική απάντηση σε αυτό επιστήμη! Με ιδέες κλεμμένες από τον Πόλεμο των Κόσμων και το Cloverfield, τα μαστόρια των εφέ, οι Strause, κάνουν ένα υπερθέαμα «άρπα-κόλα» στο οποίο φταίνε πολλά που σου χαλάν τη διάθεση. Να εξηγούμαστε, όμως, η ταινία είναι πράγματι ένα όργιο δράσης και φαντασίας, και οι φίλοι αυτού του είδους δεν έχουν κανέναν λόγο να μην το δουν. Κατά κάποιον τρόπο, μια πανάκριβη ταινία ξεπληρώνει το αντίτιμο που της προσφέρουμε. Απλά, είναι σαν να μην σου πολυαρέσει το σοκολατάκι του πρέσβη, αλλά δεν θα του πεις και «όχι»…

Ούτε οι χαρακτήρες πείθουν, ούτε οι ηθοποιοί πίσω από αυτούς. Ειδικά αυτός ο Eric Balfour είναι καμένη περίπτωση κι απορώ που επιλέχτηκε για πρώτο ρόλο. Το σενάριο περπατάει όσο πατάει στα τετριμμένα, μας κάνει τη χάρη να επικεντρώνεται στη δράση, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς παρά να γελάσεις με κάποια του τερτίπια. Ειδικά το φινάλε είναι να ξεκαρδίζεσαι. Πάντως, ενδιαφέρον έχει το μάταιο της όλης κατάστασης, αφού δεν υπάρχει ούτε μισή ελπίδα διαφυγής από τον εφιάλτη, κάτι που θα μπορούσε να σκοτεινιάσει την ταινία, αλλά οι Strause φοβούνται μη δεν φαίνονται καλά τα εφέ τους! Καλή η όλη επιστροφή στα b-movie του παρελθόντος, αλλά με αυτά τα b-σενάρια δεν προχωράμε…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.