Επί έναν αιώνα, πόλεμος είχε ξεσπάσει σε όλη τη χώρα μεταξύ των κατοίκων της και των δανών εισβολέων. Τώρα η ειρήνη έχει αποκατασταθεί και η χώρα είναι σχεδόν ενωμένη. Μόνο ο λόρδος Ούτρεντ του Μπέμπανμπεργκ, που κυβερνά στη Νορθουμβρία, δεν έχει ακόμα δεσμεύσει τη γη του στον θρόνο. Όταν όμως ο βασιλιάς Έντουαρντ πεθαίνει, η ειρήνη απειλείται καθώς οι δύο πιθανοί κληρονόμοι του, Έθελσταν και Έλφγουιρντ, μάχονται για να διεκδικήσουν το στέμμα. Αφού ο Ούτρεντ μαθαίνει πως ο Έθελσταν, που κάποτε ήταν προστατευόμενός του, θα πολεμήσει, πηγαίνει να τον βοηθήσει να εξασφαλίσει τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, ο νεαρός πρίγκιπας έχει παρασυρθεί από μια σκοτεινή επιρροή και δεν είναι το αγόρι που κάποτε γνώριζε. Όταν οι ενέργειες του Έθελσταν απειλούν τη ζωή που γνώρισε, ο Ούτρεντ θα κληθεί να αποφασίσει σε ποιον θα μείνει πιστός: στον βασιλιά ή στην πατρίδα του. Στο μεταξύ, μια νέα απειλή προσεγγίζει τις ίδιες ακτές. Ο δανός βασιλιάς και πολέμαρχος Άνλαφ είναι εδώ, ελπίζοντας να σπείρει το χάος και να εκμεταλλευτεί τη διχόνοια προς όφελός του. Καθώς οι ενέργειες του Έθελσταν δημιουργούν εχθρούς στα βρετανικά νησιά, ο Άνλαφ ενώνει τους εχθρούς του βασιλιά σε μια ισχυρή συμμαχία που απειλεί το όραμα της ενοποίησης της Αγγλίας. Όταν η συμμαχία ζητά τη βοήθεια του Ούτρεντ για τα σχέδιά της, εκείνος πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε εκείνους που νοιάζεται περισσότερο και το όνειρο ενός ενωμένου βασιλείου.

Σκηνοθεσία:

Edward Bazalgette

Κύριοι Ρόλοι:

Alexander Dreymon … Uhtred

Harry Gilby … Aethelstan

Mark Rowley … Finan

Arnas Fedaravicius … Sihtric

Cavan Clerkin … πάτερ Pyrlig

James Northcote … Aldhelm

Laurie Davidson … Ingilmundr

Elaine Cassidy … βασίλισσα Eadgifu

Ross Anderson … Domnal

Steffan Rhodri … Hywel

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Martha Hillier

Παραγωγή: Mat Chaplin, Nigel Marchant, Gareth Neame

Μουσική: John Lunn, Eivor Palsdottir, Danny Saul

Φωτογραφία: Luke Bryant

Μοντάζ: Adam Green

Σκηνικά: Dominic Hyman

Κοστούμια: Luciano Capozzi

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Seven Kings Must Die
  • Ελληνικός Τίτλος: Οι Επτά Βασιλιάδες Πρέπει να Πεθάνουν
  • Εναλλακτικός Τίτλος: The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

Σεναριακή Πηγή

  • Σειρά μυθιστορημάτων: The Saxon Stories του Bernard Cornwell.

Παραλειπόμενα

  • Πάλαι ποτέ, στη δεκαετία του 1980, κιθαρίστας ενός γκρουπ με όνομα The Vapors (με μία μόνο επιτυχία, το Turning Japanese), ο Edward Bazalgette αφοσιώθηκε στην τηλεόραση με ιδιαίτερη επιτυχία. Στη σειρά The Last Kingdom είχε σκηνοθετήσει τέσσερα επεισόδια, κάνοντας εντέλει εδώ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.
  • Σίκουελ και ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σειράς The Last Kingdom (2015-2022), που είχε ολοκληρωθεί μέσα σε 46 επεισόδια (5 κύκλοι). Ο Alexander Dreymon είναι ο μοναδικός που εμφανίστηκε σε όλους τους κύκλους και επιστρέφει κι εδώ.
  • Όπως και στη σειρά βιβλίων, υπάρχει ιστορική βάση κυρίως όσον αφορά τον Αλφρέδο τον Μέγα, αλλά όλα τα υπόλοιπα έχουν απλά δάνεια μιας πραγματικότητας που δεν είναι άλλωστε ολότελα γνωστή ακόμα ούτε στους ιστορικούς.
  • Ο παραγωγός Nigel Marchant είχε αποκαλύψει την πιθανότητα της δημιουργίας μιας ταινίας με το πέρας της τέταρτης σαιζόν, αλλά η επίσημη αναγγελία έγινε λίγο πριν ξεκινήσει ο πέμπτος και τελευταίος κύκλος.
  • Το Netflix ανέλαβε εξαρχής την αποκλειστική διανομή του φιλμ μέσα από την πλατφόρμα του, στην οποία και είχε φιλοξενήσει τους τρεις τελευταίους κύκλους της σειράς (παίρνοντας τη σκυτάλη από το BBC Two).

Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *