Τρεις πρόσκοποι και παλιόφιλοι ενώνουν δυνάμεις με μια σκληρόπετση σερβιτόρα για να γίνουν η πλέον περίεργη ο μάδα ηρώων στον κόσμο. Όταν η πόλη τους έχει καταληφθεί από επιδρομή ζόμπι, θα πρέπει να φέρουν σε εφαρμογή όλα τα παλιά προσκοπικά κόλπα, ώστε να σώσουν την ανθρωπότητα από σίγουρο όλεθρο.

Σκηνοθεσία:

Christopher Landon

Κύριοι Ρόλοι:

Tye Sheridan … Ben Goudy

Logan Miller … Carter Grant

Joey Morgan … Augie Foster

Sarah Dumont … Denise Russo

David Koechner … αρχιπρόσκοπος Rogers

Halston Sage … Kendall Grant

Cloris Leachman … Δις Fielder

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Carrie Lee Wilson, Emi Mochizuki, Christopher Landon

Στόρι: Lona Williams, Carrie Lee Wilson, Emi Mochizuki

Παραγωγή: Andy Fickman, Todd Garner

Μουσική: Matthew Margeson

Φωτογραφία: Brandon Trost

Μοντάζ: Jim Page

Σκηνικά: Nathan Amondson

Κοστούμια: Marylou Lim

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

Ελληνικός Τίτλος: Προσκοπικό Εγχειρίδιο για την Αντιμετώπιση μιας Ζόμπι Αποκάλυψης

Παραλειπόμενα

  • Στο μυαλό του Christopher Landon ήταν να μοντερνοποιήσει την οικογενειακή περιπέτεια των 1980 αλά Γκούνις, σε μια R-rated εκδοχή.
  • Ο αρχικός τίτλος ήταν Scouts VS Zombies.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 22/12/2015

Παρότι δεν έχει καμιά τόσο ντροπιαστική φιλμογραφία που να το ενισχύει αυτό, ο Christopher Landon πρέπει να βαριόταν αφόρητα όταν έκανε αυτή την ταινία. Καμία άλλη εξήγηση δεν είναι ικανή να αποδώσει τις τρομακτικές ευκολίες στο σενάριο και την κινηματογράφηση. Τυπικά, και με μια πρόχειρη ματιά, πρόκειται για ακόμη μία νεανική ταινία με ζόμπι, από αυτές που δεν έχεις να περιμένεις πολλά, παρά να περάσει ευχάριστα η ώρα σου. Είναι και κωμωδία, μια χαρά λες. Αλλά για το πότε έχει αρχίσει και πότε έχει τελειώσει δίχως την παραμικρή έξυπνη ατάκα ή ιδέα, δεν το παίρνεις χαμπάρι και η ώρα αυτή που υποτίθεται ότι θα περνούσε ευχάριστα, έχει απλά περάσει άσκοπα.

Έχουμε την πιο εύκολη ατάκα κάθε φορά που ένας ήρωας ανοίγει το στόμα του, την εύκολη διαφυγή από τις παγίδες στην πλοκή, τους πιο ανιαρά χτισμένους χαρακτήρες, κι ένα «άντε να τελειώνουμε» είναι λες κι ακούγεται από μεγάφωνο. Αυτό οδηγεί και σε τραγελαφικά σεναριακά ατοπήματα (υπάρχει λογική και στο δηλωμένα παράλογο), σε σημείο, πάλι προς διευκόλυνση του βαριεστημένου Landon, τα ζόμπι να μην ακολουθούν κανέναν κανόνα. Τη μία τρέχουν σαν παλαβά, την άλλη σέρνονται, έτσι απλά για να ξεφύγουν οι ήρωες. Κι όμως, οι τρεις μικροί πρωταγωνιστές είχαν περισσότερη όρεξη από αυτό που τους έμελλε να παίξουν, ενώ ένα σορό κουκλάρες παρελαύνουν για «τα μάτια μας και μόνο». Highlight η σκηνή που ο κεντρικός ήρωας κρατιέται από το ξεχειλωμένο «πράγμα» ενός γέρικου ζόμπι (εδώ δικαιολογείται και το «R» που χαντάκωσε, τσάμπα και βερεσέ, εισπρακτικά το φιλμ), αλλά μην ξεγελιέστε, ακόμα κι αυτό είναι εκτός της γενικής λογικής μιας ταινίας βγαλμένης για προ-εφηβικό κοινό.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

16 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.