Η Τζάκι, συντάκτρια σε περιοδικό της Νέας Υόρκης, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Καλιφόρνια, ώστε να βρεθεί κοντά στον γιο της που παράτησε το κολέγιο για να γίνει σέρφερ και να βρει τον εαυτό του. Μαζί με αυτόν, όμως, αρχίζει και η ίδια να αναθεωρεί τη ζωή της. Γίνεται φίλη με έναν σοφέρ και ανακαλύπτει ξανά τον έρωτα σε έναν εκπαιδευτή σέρφερ. Εκεί, πλάι και πάνω από το κύμα, ξαναχτίζει από την αρχή τη σχέση τόσο με τον γιο της, όσο τον ίδιο της τον εαυτό.

Σκηνοθεσία:

Helen Hunt

Κύριοι Ρόλοι:

Helen Hunt … Jackie

Luke Wilson … Ian

Brenton Thwaites … Angelo

David Zayas … Ramon

Richard Kind … το αφεντικό

Mike White … Roger

Callum Keith Rennie … Tim

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Helen Hunt

Παραγωγή: Moon Blauner, Lizzie Friedman, Helen Hunt, Karen Lauder, Greg Little

Μουσική: Julian Wass

Φωτογραφία: Jas Shelton

Μοντάζ: William Yeh

Σκηνικά: Tracey Gallacher

Κοστούμια: Karyn Wagner

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Ride

Ελληνικός Τίτλος: Μάθε Μαμά μου Σερφ!

Παραλειπόμενα

  • Η Helen Hunt αφιέρωσε την ταινία στον πατέρα της, αλλά και στον φωτογράφο Sonny Miller, εξειδικευμένο στο σερφ κι εργαζόμενο για την ταινία, που έφυγε από τη ζωή το 2014.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 8/12/2015

Γραμμένη απ’ την ίδια την ηθοποιό, Έλεν Χαντ, και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη, η ταινία χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ωστόσο καταφέρνει κάπως να κρατήσει έναν ρεαλισμό, ξεγλιστρώντας από διαλόγους κλισέ, και περνώντας και την κόντρα με τον γιο και τη δική της στροφή απ’ τη γιάπικη ζωή στη σωματική εμπειρία ξανά (απ’ τα κύματα μέχρι την ερωτική αγκαλιά), με τρόπους που ζωγραφίζουν γλαφυρά τους χαρακτήρες και συγκινούν. Η αντιπαράθεση Ανατολικής και Δυτικής Ακτής περνάει ως μια δεύτερη ανάγνωση. Η γλυκόπικρη αίσθηση του «Καλύτερα Δε Γίνεται» βρίσκεται κι εδώ. Καλή ως έναν βαθμό και η παρουσία του Μπρέντον Θουέιτς («Maleficent», «Ο Φύλακας της Μνήμης») στον ρόλο του γιου.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.