Ο JCVD είναι ένας γνωστός ηθοποιός που προσπαθεί να κερδίσει την κηδεμονία των παιδιών του, και έχει μεγάλη ανάγκη να βρει χρήματα για να πληρώσει τον δικηγόρο του. Όταν όμως πάει στην τράπεζα να ζητήσει δάνειο, η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή, ενώ την ίδια στιγμή η τράπεζα γίνεται στόχος ληστών. Οι ληστές παίρνουν τον JCVD ως όμηρο, και η αστυνομία υποψιάζεται ότι αυτός βρίσκεται πίσω από όλη την κατάσταση.

Σκηνοθεσία:

Mabrouk El Mechri

Κύριοι Ρόλοι:

Jean-Claude Van Damme … Jean-Claude Van Damme/JCVD

Francois Damiens … Bruges

Zinedine Soualem … ο άντρας με τον σκούφο

Karim Belkhadra … Vigile

Jean-Francois Wolff … ο 30ός

Isabelle de Hertogh … διευθύντρια παιχνιδάδικου

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mabrouk El Mechri, Christophe Turpin

Στόρι: Frederic Taddei, Vincent Ravalec

Παραγωγή: Sidonie Dumas

Μουσική: Gast Waltzing

Φωτογραφία: Pierre-Yves Bastard

Μοντάζ: Kako Kelber

Σκηνικά: Andre Fonsny

Κοστούμια: Uli Simon

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: JCVD
  • Ελληνικός Τίτλος: JCVD

Παραλειπόμενα

  • Η ιδέα ο Van Damme να ερμηνεύσει τον εαυτό του άνηκε σε έναν παραγωγό, και αρχικά είχαν κλείσει συμφωνία. Γνωρίζοντας ότι ο El Mechri ήταν φαν του μυώδους σταρ, του ζήτησε να διαβάσει το σενάριο που υπήρχε. Σε εκείνο το σενάριο, ο Van Damme ήταν στην ουσία ένας σκέτος κλόουν, αλλά για τον σκηνοθέτη μια απλή αυτοπαρωδία δεν ήταν αρκετή. Με επιρροές από Jean-Luc Godard, δέχτηκε να γράψει ένα ολότελα νέο κείμενο, όσο και να το σκηνοθετήσει, αλλά ζήτησε πρώτα να γνωρίσει από κοντά τον Van Damme, υπό τον φόβο μη γράφει κάτι επί μήνες και εντέλει ο ηθοποιός δεν το εγκρίνει. Έτσι, οι δυο τους συναντήθηκαν σε γεύμα, με τον Van Damme να ενθουσιάζεται με τις ιδέες του σκηνοθέτη.
  • Σύμφωνα με τον El Mechri, το 70% όσων βλέπουμε υπήρχε στο σενάριο, αλλά το υπόλοιπο είναι προϊόν αυτοσχεδιασμού, ειδικά από μεριάς του πρωταγωνιστή.
  • Στον εξάλεπτο μονόπλανο μονόλογο του Van Damme, οι αναφορές για εξάρτηση από ναρκωτικά είναι αυτοβιογραφικές. Μόνο που σε μία μόλις εβδομάδα που είχε μπει το 1995 σε πρόγραμμα απεξάρτησης από κοκαΐνη, είχε ήδη καθαρίσει.
  • Ενώ ήταν από τις ταινίες του βέλγου σταρ που εκθειάστηκαν περισσότερο από την κριτική, τα ταμεία βγήκαν μείον. Με κόστος 12 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ έβγαλε μόλις 2,3.

Γκαλερι φωτογραφιων

7 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.