Το δραματοποιημένο αυτό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων που απασχολεί για χρόνια τη χώρα και κυρίως τους απογόνους των θυμάτων της γερμανικής κατοχής με αφορμή το καλαβρυτινό ολοκαύτωμα. Ο τίτλος του έργου αφορά την εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων, Περικλή Σακελλαρόπουλο, που μαζί και με άλλους δικηγόρους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τις εκατοντάδες αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του καλαβρυτινού ολοκαυτώματος φτάνοντας ως τον αριθμό της αίτησης 3.368.

Σκηνοθεσία:

Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Κύριοι Ρόλοι:

Θεοδώρα Σιάρκου … δικηγόρος

Βιργινία Ταμπαροπούλου

Michael Seibel … δικηγόρος

Γιώργος Χρανιώτης … αντάρτης

Πελαγία Βουτζουλίδου … Gerda Koch

Κώστας Αρζόγλου … αφηγητής

Άννα Παπαγεωργίου … αφηγήτρια

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Παραγωγή: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, Ρένα Σανταμούρη, Ισμήνη Σακελλαροπούλου,

Μουσική: Γιώργος Βούκανος

Φωτογραφία: Παναγιώτης Κανεσούλης

Μοντάζ: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Σκηνικά: Πελαγία Βουτζουλίδου

Κοστούμια: Πελαγία Βουτζουλίδου

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

 • Αυθεντικός Τίτλος: Δικαίωση 3368
 • Διεθνής Τίτλος: Indication 3368

Παραλειπόμενα

 • Πρωτόλεια κινηματογραφική δουλειά για την Ισμήνη Σακελλαροπούλου.
 • Συμμετέχουν στη συγγραφική ομάδα με ποιήματα τους οι: Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ιωάννα Μπίκου, Ρούλα Ερμείδη. Επιπλέον, η Χρύσα Λεχουρίτη παρέχει τη μαρτυρία και έρευνα της εγγονής της ηρωικής μάνας Βασιλικής Δαρμογιάννη- Ζησιμοπούλου, ενώ η Ζαννέτ Αποστολοπούλου (απόγονος θύματος) είναι στην επιμέλεια κειμένων, το φωτογραφικό υλικό και λειτουργεί κι ως επιστημονικός συνεργάτης.
 • Εμφανίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι: Γιώργος Κατημερτζής, Βασίλης Μπρακατσούλας, Βασιλική Λάζου, Πέτρος Ευθυμίου, Χάρης Κακκανάς, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Γιώργος Μπαμπαράκος, Γιώργος Δημόπουλος, Μαρία Κατσικοπούλου, Δημήτρης Κατσικόπουλος, Χαρίλαος Ερμείδης, Αριστομένης Συγγελάκης και Βασίλης Κυριαζής.

Μουσικά Παραλειπόμενα

 • Στις ερμηνείες των τραγουδιών ακούγονται οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μόρφω Τσαϊρέλη, Άντα Αθανασοπούλου, Ανδρέας Ιωακείμ.
 • Ο Γιώργος Μπαμπαράκος διασκευάζει Mozart συνοδευόμενος από τη Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων. Δική του σύνθεση είναι το Ψαλμός ’43, που επίσης ακούγεται.

Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

2 Σχόλια

 1. Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2021

  Η ταινία μιλάει εύστοχα και μας ξυπνάει σε καίρια ζητήματα. Μόνο να μην ήταν τόσο ερασιτεχνική στην κατασκευή της.

  1. Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2022

   Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα ντοκιμαντέρ 2.30 ωρών ερασιτεχνικό με ελάχιστο budget τριψηφιου νούμερου. Σίγουρα έχουν γίνει αριστουργηματα και χωρίς καθόλου χρήματα αλλά ήθελα οι συνεργάτες μου να πάρουν έστω μια μικρή σε σχέση με το τι έδωσαν ανταμοιβή. Σας ευχαριστούμε για την κριτική και το λαμβάνουμε υπόψη μας για το μέλλον.