Ο Κουίμ οδηγεί σε μια ερημική αγροτική τοποθεσία, στην οποία βρίσκονται πολλά μονοπάτια. Όταν μπει μέσα στο δάσος σύντομα θα χαθεί, και κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να βρει τον σωστό δρόμο, θα δεχτεί έναν πυροβολισμό από τον λόφο. Τότε θα συναντήσει την Μπία, μια νεαρή γοητευτική γυναίκα, που απ’ ό,τι φαίνεται έχει χαθεί κι αυτή. Χωρίς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν μαζί να φύγουν από το δάσος, απροστάτευτοι και κυνηγημένοι.

Σκηνοθεσία:

Gonzalo Lopez-Gallego

Κύριοι Ρόλοι:

Leonardo Sbaraglia … Quim

Maria Valverde … Bea

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Javier Gullon, Gonzalo Lopez-Gallego

Στόρι: Javier Gullon

Παραγωγή: Juanma Arance, Alvaro Augustin, Miguel Bardem, Juan Pita

Μουσική: David Crespo

Φωτογραφία: Jose David Montero

Μοντάζ: Gonzalo Lopez-Gallego

Σκηνικά: Juana Arance, Peio Villalba

Κοστούμια: Tatiana Hernandez

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: El Rey de la Montana
  • Ελληνικός Τίτλος: Ανθρώπινος Στόχος
  • Διεθνής Τίτλος: King of the Hill

Κριτικός: Βασίλης Καγιογλίδης

Έκδοση Κειμένου: 29/7/2009

Δείγμα ικανού σκηνοθέτη που σκοντάφτει σε ένα ρηχό σενάριο και μία ψυχρή απεικόνιση καταστάσεων που από την αρχή σε κρατούν σε απόσταση εξαιτίας της χρήσης του στοιχείου της υπερβολής. Αυτό το στοιχείο, η λαθεμένη διαχείριση του, ακόμα και η σκοπιμότητά αυτής, είναι που αποδυναμώνουν την ταινία στην «ανατρεπτική» αποκάλυψη του φινάλε.

Δεν εκμεταλλεύεται τον τρόμο ως εκεί που μπορεί και αποφεύγει τις ιδιαίτερες εκπλήξεις, την αγωνία, το φόβο και τις ξαφνικές ανατροπές. Ακόμα και οι χαρακτήρες προβάλουν ως «ψεύτικοι», άνισοι και αταίριαστοι τόσο μεταξύ τους όσο και με το θεατή. Σοκάρει παρόλα αυτά, όπως σόκαρε και το Ils όταν προβλήθηκε, όμως κάτι-κάπου-κάπως το όλο θέμα το έχουμε ξαναδεί. Και μάλιστα καλύτερα.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *