Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Κάθε μέρα στις 9, ξεκινούν να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση τους. Κάθε φορά όμως κάποιο γεγονός τούς αναβάλλει τα σχέδια, και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως. Η φιλία των τριών αρχίζει και κλονίζεται.

Σκηνοθεσία:

Polo Menarguez

Κύριοι Ρόλοι:

Antonio de la Torre … Paco

Raul Arevalo … Andrade

Chema del Barco … Ramon

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Polo Menarguez, Ignasi Vidal

Παραγωγή: Nacho La Casa

Μουσική: Pablo Martin-Caminero

Φωτογραφία: Alejandro Espadero

Μοντάζ: Vanessa Marimbert

Κοστούμια: Iratxe Sanz

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: El Plan

Ελληνικός Τίτλος: Ένα Τέλειο Σχέδιο

Διεθνής Τίτλος: The Plan

Σεναριακή Πηγή

  • Θεατρικό: El Plan του Ignasi Vidal.

Κύριες Διακρίσεις 

  • Υποψήφιο για νέο ηθοποιό (Chema del Barco) και ήχο στα Goya.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σοφία Γουργουλιάνη

Έκδοση Κειμένου: 29/7/2020

Κι αν πέφτετε κι εσείς θύματα της τέλειας αισθαντικότητας της ισπανικής γλώσσας, και στο άκουσμα των ισπανικών οι αυτόματοι συνειρμοί περιλαμβάνουν μαργαρίτες στην παραλία της Μπαρθελόνα, το «τέλειο σχέδιο» έρχεται να σας προσγειώσει απότομα στη βίαιη πραγματικότητα μιας χώρας σε ελεύθερη πτώση.

Με πρωταγωνιστές τρεις άνεργους Ισπανούς διαφορετικών ηλικιών σε μια απέλπιδα προσπάθεια για εκδίκηση του ίδιου του συστήματος που μοιάζει να τους έχει κλέψει προοπτικές και μέλλοντα, το φιλμ θα μιλήσει τελικά για την αλλοτρίωση ως αναπόδραστη καθημερινότητα, και για όλες εκείνες τις Ιθάκες που θυσιάστηκαν σε βωμούς αβέβαιων ταξιδιών.

Με μεγάλο της προσόν ένα ευφυές σενάριο που ξέρει να αποφεύγει τους μελοδραματισμούς και να ισορροπεί ανάμεσα στις κωμικές και στις τραγικές του στιγμές, η ταινία βρίσκει απόλυτα τη στόχευση της, μοιάζοντας να βουτάει με επιτυχία στον πυρήνα μιας κοινωνίας σε σήψη. Με τη σκηνοθεσία τώρα να κινείται στα ρηχά μιας όμορφης τηλεοπτικής αισθητικής, η σκληράδα που θέλει τελικά να μας μεταδώσει μοιάζει να μετατρέπεται ενίοτε σε τηλεοπτικό προιόν για ευρεία κατανάλωση. Ενώ και οι ερμηνείες δεν καταφέρνουν σε καμία τους στιγμή να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην αλήθεια του σεναρίου.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια ταινία γεμάτη έξυπνες στιγμές και επιτυχημένες ανατροπές, που όμως δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την τάφρο της σοβαρότητας που έφτιαξε στον ίδιο της τον εαυτό.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *