Έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, ένα κτίριο-ορόσημο πρόκειται να κατεδαφιστεί με δυναμίτη. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι… κρύβει τη λεία ενός συμμορίτη. Θα προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να φτάσουν στον θησαυρό εγκαίρως;

Σκηνοθεσία:

Dolph Lundgren

Κύριοι Ρόλοι:

Scott Adkins … Mike Wade

Dolph Lundgren … Richard Ericson

Kim DeLonghi … Kat

Jim E. Chandler … ο επιστάτης

Dave Halls … Vince

Kevin Wayne … James

Scott Hunter … Deacon Glass

Ida Lundgren … Emily Ericson

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Andrew Knauer

Παραγωγή: Craig Baumgarten, Dolph Lundgren, Andre Relis

Μουσική: David Rosengren

Φωτογραφία: Frances Chen

Μοντάζ: Matthew Lorentz

Σκηνικά: Scott Daniel, Christian Snell

Κοστούμια: Peri Richards

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Castle Falls
  • Ελληνικός Τίτλος: Το Κάστρο Έπεσε

Παραλειπόμενα

  • Μετά από μισής ημέρας γυρίσματα τον Μάρτιο του 2020, όλα διακόπηκαν λόγω της αρχής της πανδημίας, για να συνεχιστούν τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Συνολικά όμως τα γυρίσματα δεν πήραν πάνω από 17 ημέρες.
  • Πήρε μια μικρή διανομή στις ΗΠΑ, για να βρεθεί σε λιγότερο από μήνα διαθέσιμο σε video-on-demand.

Κριτικός: Νίκος Ρέντζος

Έκδοση Κειμένου: 9/2/2022

Τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία μαστίζουν το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών ανθρώπων την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Από αυτά τα προβλήματα δεν ξεφεύγουν και οι πρωταγωνιστές της νέας ταινίας που σκηνοθέτησε ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο οποίος μπαίνει για έβδομη φορά πίσω από την κάμερα και παραδίδει μια σχετικά προσγειωμένη ταινία δράσης.

Ο Λούντγκρεν εδώ συμπρωταγωνιστεί με τον Σκοτ Άντκινς. Ο πρώτος υποδύεται έναν αστυνομικό που προσπαθεί να βρει τα χρήματα για να κάνει η μονάκριβη κόρη του την εγχείρηση που θα σώσει τη ζωή της. Ο δεύτερος παίζει έναν ταλαντούχο αλλά άνεργο και διαλυμένο ψυχικά αθλητή πολεμικών τεχνών. Αυτό που θα τους ενώσει είναι τα χρήματα που ένας κακοποιός έχει κρύψει σε μια πολυκατοικία, η οποία σύντομα θα κατεδαφιστεί. Ο Άντκινς που πιάνει δουλειά στο συνεργείο που ξεκινά της διαδικασίες κατεδάφισης, είναι αυτός που βρίσκει πρώτος τα χρήματα, χωμένα σε έναν τοίχο της οικοδομής. Ενώ οι εργάτες έχουν σχολάσει, επιστρέφει πίσω να πάρει τα χρήματα. Εκεί θα πέσει πάνω στον Λούντγκρεν, ο οποίος έχει πληροφορίες από έναν φυλακισμένο για την τοποθεσία των χρημάτων και αποφασίζει να τα αποκτήσει για να σώσει την κόρη του. Επίσης εκεί βρίσκονται και τα μέλη μιας συμμορίας που γνωρίζουν για τα χρήματα και όπως καταλαβαίνετε ακολουθεί μακελειό. Βάλε και το ότι από στιγμή σε στιγμή το κτίριο θα κατεδαφιστεί και έχετε μια πιο αναλυτική εικόνα.

Τίμιος ο Λούντγκρεν. Τόσο στις ερμηνείες του, όσο στη σκηνοθετική του δουλειά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής. Δεν διακρίνεις κανένα εξαιρετικό ταλέντο αλλά βγάζει μια αρκετά ανθρώπινη ματιά στη συγκεκριμένη ταινία και κρατά έναν προσγειωμένο τόνο, σκηνοθετώντας παράλληλα αρκετά καλά και τη δράση. Εξάλλου και ο ίδιος είναι ηθοποιός που δεν έχει παίξει σε λίγες ταινίες δράσης ενώ και ο Άντκινς είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός ταινιών δράσης, πράγμα που βοηθά αρκετά τον σκηνοθέτη.

Δεν υπόσχεται πολλά η ταινία και αυτό λειτουργεί προφανώς υπέρ της. Λούντκρεν και Άντκινς γράφουν στην κάμερα, έχουν και μια μεταξύ τους μονομαχία, ενώ ο Άντκινς φροντίζει να δώσει και μερικές κλωτσιές παραπάνω στο φινάλε. Είναι και είκοσι χρόνια νεότερος, οπότε επιβάλλεται. Όχι κακή επιλογή λοιπόν για τους φίλους των ταινιών δράσης και των δύο συγκεκριμένων αστέρων. Δεν είναι από τα καλύτερά τους αλλά είναι μια χαρά.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.