Ο Χαν-Κι, μέλος μιας συμμορίας γκάνγκστερ στην περιοχή με τα κόκκινα φώτα, βλέπει στον δρόμο την Σουν-Χουά, παλιά συμφοιτήτρια από το κολέγιο. Έλκεται αμέσως από την κοπέλα και την κοιτά επίμονα και παθιασμένα. Εκείνη τον αντιμετωπίζει με παγωμένη, αδιάφορη έκφραση. Έξαλλος από θυμό, την αναγκάζει να τον φιλήσει κι εκείνη τον απωθεί βίαια. Ο Χαν-Γκι σχεδιάζει και πετυχαίνει την εκπόρνευσή της. Τη φυλακίζει σε ένα δωμάτιο και την παρακολουθεί κάθε βράδυ από ένα κρυφό παράθυρο. Μέρα με τη μέρα εκείνη μαραζώνει και ο άντρας υποφέρει. Ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, τη λύπηση και την απόγνωση, ο Χαν-Κι και η Σουν-Χουά γίνονται ένα.

Σκηνοθεσία:

Kim Ki-duk

Κύριοι Ρόλοι:

Jae-Hyun Cho … Han-ki

Won Seo … Sun-hwa

Yun-tae Kim … Yun-tae

Choi Deok-moon … Myeong-su

Kim Jeong-yeong … Eun-hye

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Kim Ki-duk

Παραγωγή: Seung-jae Lee

Μουσική: Ho-jun Park

Φωτογραφία: Cheol-hyeon Hwang

Μοντάζ: Sung-Won Hahm

Σκηνικά: Seon-ju Kim

Κοστούμια: Jeong Hong-joo

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Nabbeun Namja
  • Ελληνικός Τίτλος: Bad Guy
  • Διεθνής Τίτλος: Bad Guy

Κύριες Διακρίσεις

  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου.

Παραλειπόμενα

  • Η κριτικές ήταν είτε του άνω είτε του κάτω, αλλά η αυξανόμενη φήμη που έχτιζε ο Kim Ki-duk έφερε έσοδα από τις καλλιτεχνικές αίθουσες ανά τον κόσμο (πρώτη εμπορική επιτυχία για τον κορεάτη δημιουργό). Βοήθησε πολύ και η συζήτηση που άνοιξε για την ειλικρινή απεικόνιση επί του φιλμ των γκάνγκστερ και της πορνείας.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 20/5/2007

Ο κινηματογράφος του Kim Ki-Duk χαρακτηρίζεται από τη σκληρότητα των εικόνων, αλλά και τον έρωτα που γεννιέται μέσα από τις ακραίες καταστάσεις που παρουσιάζει. Εδώ η γυναίκα είναι το σύμβολο της θυσίας, και η κάθοδος της στην κόλαση των κόκκινων φαναριών συνδυάζεται με τη σιωπηλή συνειδητοποίηση αυτής και ημών των ιδίων για την κοινωνία που δεχόμαστε να αναπαράγουμε. Ο «ποιητής του υποκόσμου» όμως δεν θα μείνει εκεί, δεν θα κάνει απλώς ένα μάθημα ευαισθητοποίησης. Η ιστορία θα εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι φροϋδικών συμβολισμών, με απρόσμενη κατάληξη (όπως και στο Νησί) τον υπέρ πάντων έρωτα.

Αν αφαιρέσετε το χλιαρό ξεκίνημα και κάποια επιμέρους σεναριακά σημεία κάμψης, και αφεθείτε στο -αυξανόμενης έντασης- παιχνίδι του σκηνοθέτη, μπορείτε να απολαύσετε μια δημιουργία σιωπής και έντονου συναισθηματισμού. Αν αρνηθείτε εξαρχής για τους προσωπικούς σας λόγους τις εικόνες που βλέπετε, αφήστε το στα μισά…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *