
Ο Ρενέ κι ο Ντένις είναι δύο Καναδοί που σε όλα αποτυχαίνουν και τώρα έχουν πάρει την απόφαση να πάνε στη Νέα Υόρκη, και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, και να γίνουν στα γρήγορα πλούσιοι πουλώντας χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο Ρενέ είναι ο γόης, ενώ ο Ντένις είναι ο μισάνθρωπος πρώην κακοποιός, του οποίου τη γυναίκα την έκλεψε ο Ρενέ.
Σκηνοθεσία:
Phil Morrison
Κύριοι Ρόλοι:
Paul Giamatti … Dennis
Paul Rudd … Rene
Sally Hawkins … Olga
Amy Landecker … Therese
Peter Hermann … Κος Tremblay
Emory Cohen … Lou
Halley Feiffer … Claire
Colman Domingo … Nzomo
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Melissa James Gibson
Παραγωγή: Daniel Carey, Elizabeth Giamatti, Sidney Kimmel, John Penotti
Μουσική: Graham Reynolds
Φωτογραφία: W. Mott Hupfel III
Μοντάζ: Jeff Buchanan
Σκηνικά: Mary Frederickson
Κοστούμια: Ciera Wells
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: All Is Bright
- Ελληνικός Τίτλος: Ένα Δέντρο Δεν Φέρνει τα Χριστούγεννα
- Διεθνής Εναλλακτικός Τίτλος: Almost Christmas
Παραλειπόμενα
- Παρότι η ταινία ανοίγει στο Κεμπέκ του Καναδά, όλη η ταινία γυρίστηκε εντός της Νέας Υόρκης.
- Αρχικά ήταν να τιτλοφορηθεί Almost Christmas. Εντέλει ο τίτλος παρέμεινε για τις αγγλόφωνες χώρες εκτός ΗΠΑ, αλλά και τη Σουηδία.
- Οι δύο χαρακτήρες είναι ένα αμάλγαμα από διάφορους ανά καιρούς υπάλληλους της North Pole Xmas Tree, μιας διάσημης οικογενειακής επιχείρησης στο Νιού Χαμσάιρ.
Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος
Έκδοση Κειμένου: 16/12/2014
Οι συντελεστές είχαν την πρόθεση να κάνουν μια χαμηλών τόνων κωμωδία με δραματικές νότες, αλλά το σενάριο της φρέσκιας Μελίσα Τζέιμς Γκίμπσον (4 επεισόδια της σειράς «The Americans») δεν κατάφερε να «φτιάξει κατάσταση». Κυρίως, δεν εστιάζει, δεν δίνει βάρος σε κάποια συνιστώσα ώστε να προσαρμόσει τα υπόλοιπα στοιχεία γύρω απ` αυτήν -π.χ. θα μπορούσε να δώσει έμφαση στην επιθυμία του Ντένις να αγοράσει πιάνο για την κόρη του ή στην ιδιότυπη σχέση που αναπτύσσει με την Όλγκα. Αντ` αυτού, έχουμε μια άνευρη παράθεση από χαριτωμένα επεισόδια (αν και συχνά προβλέψιμα και βεβιασμένα) που δεν κλιμακώνονται και εντέλει δεν σε συγκινούν, παρά την ερμηνευτική γοητεία των Πολ Τζιαμάτι, Πολ Ραντ και Σάλι Χόκινς.
Βαθμολογία:
![]()
![]()


