Συντάκτης Γιώργος Δαβίτος

Το Netflix ανακοίνωσε επίσημα το καστ του «Pinocchio» του Guillermo del Toro, που θα κυκλοφορήσει το 2021. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι διαφορετικό από το επερχόμενο ριμέικ της Disney του κλασικού κινούμενου σχεδίου σε σκηνοθεσία του Robert Zemeckis, με πιθανό πρωταγωνιστή τον Tom Hanks. Στην ταινία λοιπόν του Del Toro, o νεοφερμένος Gregory Mann θα πρωταγωνιστήσει ως Πινόκιο, η Tilda Swinton πρόκειται να παίξει τη Γαλάζια Νεράιδα, ο David Bradley τον μαστρο-Τζεπέτο, ο Ewan McGregor τον Γρύλο, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz θα έχει τον ρόλο της Αλεπούς και του Γάτου, ενώ ο αγαπημένος του σκηνοθέτη Ron Perlman θα έχει τον ρόλο του θιασάρχη Φωτιά. Στην ταινία επίσης συμμετέχουν ο John Turturro, ο Burn Gorman, η Cate Blanchett, ο Finn Wolfhard και ο Tim Blake Nelson.

«Έχουμε περάσει πολύ καιρό στο να συγκεντρώσουμε ένα αξιοθαύμαστο καστ και επιτελείο, και έχουμε ευλογηθεί από τη συνεχή υποστήριξη του Netflix που μας επέτρεψε να συνεχίσουμε τη δημιουργία της ταινία χωρίς να χάσουμε στιγμή», δήλωσε ο Del Toro. Ο «Pinocchio» έχει ξεκινήσει γυρίσματα από το φθινόπωρο του 2019 στο ShadowMachine’s Portland, ένα στούντιο που εδρεύει στο Όρεγκον και συνέχισε χωρίς διακοπή παρά την πανδημία. Ωστόσο, το έργο του Del Toro είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο του σκηνοθέτη το οποίο είχε εγκαταλειφθεί μέχρι να αναλάβει το Netflix, και να το βγάλει από τη λήθη δίνοντας του τον πλήρη έλεγχο του εγχειρήματος.

Και αν ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει με τον «Pinocchio», το Netflix πρόκειται να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία με μια νέα πολυετή συμφωνία. Η συμφωνία περιλαμβάνει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, και θα επιτρέψει στον Del Toro να γράψει, να σκηνοθετήσει και να παράγει νέα έργα για την ψηφιακή πλατφόρμα, η οποίο βλέπει τον κινηματογραφιστή ως έναν «παγκόσμιο δημιουργό που έχει αποδειχθεί ότι εργάζεται επιτυχώς σε διαφορετικά είδη, ηλικιακές ομάδες και μέσα».

Το Pinocchio του Del Toro αναμένεται να είναι μια σκοτεινή μεταφορά της κλασικής ιστορίας του Carlo Collodi, τοποθετημένη τη δεκαετία του 1930, κατά τη διάρκεια του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι στην Ιταλία. Περιγράφεται ως μια «ιστορία αγάπης και ανυπακοής, καθώς ο Πινόκιο αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πατέρα του». Θα είναι και μια μιούζικαλ ταινία, που θα περιλαμβάνει στίχους τραγουδιών των Del Toro και Katz, σε μουσική του Alexandre Desplat, ο οποίος γράφει επίσης το σκορ.


Ο Sacha Baron Cohen γυρίζει «κάτι» ντυμένος ως Borat…


Το αετίσιο μάτι ενός φαν κατάφερε να εντοπίσει τον Sacha Baron Cohen ντυμένο ως Borat καθώς οδηγούσε στον δρόμο, ενώ ένα συνεργείο τον βιντεοσκοπούσε.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Cohen κάνει γυρίσματα ξανά ως Borat, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί νέα τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία. Ωστόσο, ο δημοφιλής κωμικός εντοπίστηκε τον Ιούνιο μεταμφιεσμένος ως τραγουδιστής της κάντρι, με ψάθινο καπέλο και γενειάδα, τραγουδώντας ρατσιστικά τραγούδια σε μια ακροδεξιά συνάθροιση. Ίδωμεν…


Η ταινία «The Batman» θα ξεκινήσει ξανά γυρίσματα τον Σεπτέμβριο…


Αναφορές από το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν το «The Batman» του Matt Reeves να συνεχίζει τα γυρίσματα τον Σεπτέμβριο. Η ταινία του DC Extended Universe ξεκίνησε τα γυρίσματα στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά η παραγωγή καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Η παύση ανάγκασε τη Warner Bros. να αλλάξει την κυκλοφορία της ταινίας από τον Ιούνιο του 2021 στον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Στο έργο θα πρωταγωνιστήσει ο Robert Pattinson κάνοντας το ντεμπούτο του ως ο Σκοτεινός Ιππότης, αντικαθιστώντας τον Ben Affleck, ο οποίος αποχώρησε από το ρόλο μετά το «Justice League».

Το παραπάνω νέο σε συνδυασμό με την είδηση ότι υλικό από το «The Batman» θα προβληθεί στο επερχόμενο DC FanDome επιβεβαιώνουν ότι τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο για τη νέα σόλο ταινία του υπερήρωα.


Η Olivia Wilde θα σκηνοθετεί -πιθανώς- το Spider-Woman…


H Sony Pictures φαίνεται να έχει κλείσει μία από τις πιο περιζήτητες νέες γυναίκες σκηνοθέτες του Χόλιγουντ για το νέο της πρότζεκτ. Σύμφωνα με το Deadline, η διάσημη επί έτη ηθοποιός και νυν σκηνοθέτις Olivia Wilde -που εντυπωσίασε με τον δημιουργικό της ντεμπούτο, Booksmart– συμφώνησε να σκηνοθετήσει και να αναπτύξει μια μυστική ταινία της Marvel που περιστρέφεται γύρω από έναν γυναικείο χαρακτήρα. Αν και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, αναμένεται ότι η ιστορία θα επικεντρώνεται στο χαρακτήρα της Spider-Woman. Αμέσως μετά την είδηση η Olivia Wilde έκανε το παρακάτω tweet:


⇓ Το Trailer της ημέρας…


Έγκλημα στο Νείλο του Kenneth Branagh

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *