Ο εμπνευσμένος 23χρονος DJ Κόουλ μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στους παιδικούς του φίλους και τη νυχτερινή δουλειά του, στην οποία βάζει φωτιά στην πίστα. Όλα αυτά αλλάζουν, όταν συναντά τον χαρισματικό, αλλά κατακερματισμένο παλιό DJ Τζέιμς, που τον παίρνει κάτω από τα φτερά της προστασίας του. Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, όταν ο Κόουλ ερωτεύεται τη νεαρή φιλενάδα του Τζέιμς, τη Σόφι. Ο παράνομος αυτός δεσμός φέρνει το Κόουλ μπροστά στο δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη, την πίστη προς τον Τζέιμς και το μέλλον για το οποίο προορίζεται.

Σκηνοθεσία:

Max Joseph

Κύριοι Ρόλοι:

Zac Efron … Cole Carter

Emily Ratajkowski … Sophie

Shiloh Fernandez … Ollie

Alex Shaffer … Squirrel

Jonny Weston … Dustin Mason

Wes Bentley … James Reed

Jon Bernthal … Paige Morrell

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Max Joseph, Meaghan Oppenheimer

Στόρι: Richard Silverman

Παραγωγή: Tim Bevan, Liza Chasin, Eric Fellner

Μουσική: Matthew Simpson

Φωτογραφία: Brett Pawlak

Μοντάζ: David Diliberto, Terel Gibson

Σκηνικά: Maya Sigel

Κοστούμια: Christie Wittenborn

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: We Are Your Friends

Ελληνικός Τίτλος: We Are Your Friends

Παραλειπόμενα

  • Για να μάθει τα μυστικά του επαγγέλματος, ο Zac Efron πήρε μαθήματα από τον Alesso.
  • Οι εισπράξεις ήταν σκέτη απογοήτευση (11,1 εκατομμύρια δολάρια), αλλά ευτυχώς είχαν δαπανηθεί μονάχα 2 για την παραγωγή. Αυτό όμως έκανε την Warner Bros να ακυρώσει την κυκλοφορία σε Blu-ray, και να βγάλει την ταινία μόνο σε DVD.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο τίτλος προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι των Justice vs. Simian από το 2006.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 3/9/2015

Ο ντι-τζέι Κόουλ Κάρτερ (Ζακ Έφρον) θέλει να ξεφύγει από τη μικρή πόλη που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και να πιάσει το αμερικανικό όνειρο, να γίνει επιτυχημένος, πλούσιος και διάσημος. Παράλληλα, έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες, ενώ συνεχώς διερωτάται αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Στην ουσία είναι κι αυτές μέρος της απώτερης επιτυχίας που αναζητά. Όταν γνωρίζει τον διάσημο ντι-τζέι Τζέιμς, αυτός γίνεται μέντοράς του και τον βοηθάει να ανακαλύψει τον εαυτό του. Όμως, ο Κόουλ ερωτεύεται την κοπέλα του Τζέιμς.

Στην πρώτη αφηγηματική του προσπάθεια, ο Μαξ Τζόζεφ μάς παρουσιάζει το κλασικό νεανικό δράμα μέσα από μια πιο ανεξάρτητη ματιά. Βλέπει τον ντι-τζέι σαν καλλιτέχνη με προοπτικές εσωτερικής εξέλιξης, από τη στιγμή που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς ήχους για να δημιουργήσει δικές του συνθέσεις. Η σκηνοθεσία του είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα κι εύστοχη, προσαρμοσμένη στον σύγχρονο μουσικό ρυθμό που διέπει ολόκληρο το έργο.

Σεναριακά όμως δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την επιφάνεια, καθώς είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο βάσει της new-age αφηγηματικής οπτικής του να διεισδύσει σε βαθύτερα νερά. Μένει, επομένως, στο εύκολο κήρυγμα. Μέσα από κάποιες προβλέψιμες σεναριακές εξελίξεις, κατακρίνει το αμερικανικό όνειρο για την απατηλότητά του και μέσω του πρωταγωνιστή μάς προτρέπει να ψάξουμε μέσα μας και να ανακαλύψουμε τον αυθεντικό εαυτό μας, πράγμα που προβάλλει μέσα από τη χρήση φυσικών ήχων στις μουσικές συνθέσεις, που προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες. Ο Κόουλ, δηλαδή, μαθαίνει ότι για να πάει πιο μπροστά, αρκεί να βάζει τον αυθεντικό εαυτό του μέσα στη μουσική του. Όμορφο κι αισιόδοξο μήνυμα, αλλά ειπωμένο μέσα από ένα σενάριο που υπακούει στους συμβατικούς όρους μιας νεανικής χολιγουντιανής ταινίας, με αποτέλεσμα να μη διαθέτει βάθος, όσο κι αν σκηνοθετικά προσπαθεί να γίνει κάτι παραπάνω.

Όταν βλέπουμε να κατακρίνεται το αμερικανικό όνειρο μέσα από τους όρους του Χόλιγουντ, αναπόφευκτα υπάρχει μια αντίφαση και συνεπώς κάποια αστοχία στο εγχείρημα. Παρόλα αυτά, παραμένει πάντα ενδιαφέρον, και αποδεικνύεται, ακόμα κι έτσι, πιο αυθεντικό απ` όσο θα περίμενε κανείς.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.