O Κος Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε.

Σκηνοθεσία:

Herve Mimran

Κύριοι Ρόλοι:

Fabrice Luchini … Alain Wapler

Leila Bekhti … Jeanne

Rebecca Marder … Julia

Igor Gotesman … Vincent Houbloup

Clemence Massart-Weit … Violette

Yves Jacques … Eric

Micha Lescot … Igor

Frederique Tirmont … Aurore

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Herve Mimran

Παραγωγή: Sidonie Dumas, Matthieu Tarot

Μουσική: Balmorhea

Φωτογραφία: Jerome Almeras

Μοντάζ: Celia Lafitedupont

Σκηνικά: Nicolas de Boiscuille

Κοστούμια: Emmanuelle Youchnovski

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Un Homme Presse
  • Ελληνικός Τίτλος: Χαλαρώστε Κύριε Άλεν!
  • Διεθνής Τίτλος: A Man in a Hurry

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: J’etais un Homme Presse του Christian Streiff.

Παραλειπόμενα

  • Πρώτη σόλο σκηνοθετική δουλειά για τον Herve Mimran, μια και στις δύο πρώτες του ταινίες είχε στο πλάι του τη Geraldine Nakache.
  • Παρότι εμπνευσμένο από βιβλίο του επιχειρηματία Christian Streiff, το φιλμ επιλέγει να ακολουθήσει δικούς του χαρακτήρες και πλοκή.

Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *