Αφού έδωσε κατάθεση ενάντια στον βάναυσο πατέρας της, η 15χρονη Σέλι βρίσκεται να στεγάζεται σε ένα μισοβυθισμένο οίκημα που με το ζόρι αποκαλεί σπίτι. Ασχολούμενη με μικροκλοπές, η κοπέλα περνάει τις ημέρες της στη γύρω περιοχή αποζητώντας ευκαιρίες. Όταν τραβάει την προσοχή του του 40χρονου τοπικού τοκογλύφου Μίκι Φίνεγκαν, βρίσκεται και υπό το βλέμμα μιας μυστηριώδους ξένης, της 17χρονης Ρέιτσελ. Καθώς αναπτύσσεται η σχέση της Σέλι με τον Μίκι, τόσο εμπλέκεται και η Ρέιτσελ. Τότε πέφτει ως κεραυνός η είδηση της πρόωρης αποφυλάκισης του πατέρα και τώρα η Σέλι πρέπει να πάρει αποφάσεις, τόσο για την ίδια, όσο και τους δύο ανθρώπους που τώρα την περιβάλλουν.

Σκηνοθεσία:

Helen Walsh

Κύριοι Ρόλοι:

Lauren McQueen … Shelly Hudson

Brogan Ellis … Rachel

Stephen Lord … Mikey Finnegan

Liam Ainsworth … Kieran

Derek Barr … Andy Hudson

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Helen Walsh

Παραγωγή: David A. Hughes, David Moores

Μουσική: David A. Hughes

Φωτογραφία: Tobin Jones

Μοντάζ: David A. Hughes, Kyle Ogden

Κοστούμια: Audrey Hughes

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Violators
  • Ελληνικός Τίτλος: The Violators

Παραλειπόμενα

  • Πρωτόλεια ταινία για την Helen Walsh, αλλά και για τις δύο πρωταγωνίστριες.

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 2/12/2015

Στο ενδιαφέρον ντεμπούτο της, η Έλεν Γουολς αφηγείται την ιστορία της Σέλι, μιας νεαρής κοπέλας που μόλις έχει καταθέσει εναντίον του πατέρα της για κακοποίηση και βρίσκεται να ζει μόνη με τον μεγάλο αδερφό της και να αναλαμβάνει το ρόλο της μητέρας για τον μικρότερο αδερφό της. Παράλληλα, γνωρίζει τη Ρέιτσελ, η οποία συμπεριφέρεται αντιφατικά, άλλοτε ως καλή της φίλη, ενώ άλλοτε ως πιο μυστηριώδης, όπου φαίνεται να αποζητάει από εκείνη κάτι βαθύτερο.

Η ταινία παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως ως προς τους χαρακτήρες, η χημεία των οποίων χτίζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά, ενώ η σκηνοθέτης εκμαιεύει δυνατές ερμηνείες από τις δύο πρωταγωνίστριες. Ιδιαίτερα η Σέλι, παγιδευμένη και αβέβαιη μέσα στο πάντα δυσοίωνο περιβάλλον της, διαθέτει έναν αυθόρμητο και «αντιστατικό» χαρακτήρα που η Lauren McQueen με δυναμισμό ενσαρκώνει. Το σενάριο, όμως, δεν αποδεικνύεται αντίστοιχα δυνατό. Είναι κατά βάση σαν μια συνεχής ροή από γεγονότα που συμβαίνουν στους χαρακτήρες, χωρίς να υπάρχει κάποιος σαφής προσανατολισμός ή μια κεντρική ιδέα που να το καθιστά στιβαρό. Οτιδήποτε συμβαίνει είναι κυρίως για να κατευθύνει συναισθηματικά τους ήρωες και συνεπώς να επηρεάζει τη δράση τους, αφήνοντας αρκετά ανεκμετάλλευτα μονοπάτια που εν δυνάμει θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει η κατά κύριο λόγο ισχνή πλοκή.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *