Τι θα ήταν οι γιορτές χωρίς τον Άγιο Βασίλη; Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Ο Σκοτ Κάλβιν, δηλαδή πλέον ο Άγιος Βασίλης, αποφασίζει να ενώσει την παλιά και την καινούργια του οικογένεια, για να περάσουν όλοι μαζί ήσυχα και ειρηνικά τις άγιες μέρες. Φυσικά, έχει κανονίσει χωρίς τον πονηρό Τζακ Φροστ, που είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την οικογένεια σε χλωρό κλαρί. Όμως, και η πλευρά του Άγιου Βασίλη δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Η τύχη της μαγείας των φετινών γιορτών βρίσκεται στα χέρια του Σκοτ και της οικογένειας του.

Σκηνοθεσία:

Michael Lembeck

Κύριοι Ρόλοι:

Tim Allen … Scott Calvin/Santa Claus

Martin Short … Jack Frost

Elizabeth Mitchell … Carol Newman-Calvin/Κα Claus

Judge Reinhold … Δρ Neil Miller

Wendy Crewson … Laura Miller

Liliana Mumy … Lucy Miller

Alan Arkin … Bud Newman

Ann-Margret … Sylvia Newman

Spencer Breslin … Curtis

Eric Lloyd … Charlie Calvin

Aisha Tyler … Mother Nature

Peter Boyle … Father Time

Jay Thomas … Easter Bunny

Kevin Pollak … Cupid

Art LaFleur … Tooth Fairy

Michael Dorn … Sandman

Abigail Breslin … Trish

Madeline Carroll … Cocoa

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Ed Decter, John J. Strauss

Παραγωγή: Robert F. Newmyer, Brian Reilly, Jeffrey Silver

Μουσική: George S. Clinton

Φωτογραφία: Robbie Greenberg

Μοντάζ: David Finfer

Σκηνικά: Richard Holland

Κοστούμια: Ingrid Ferrin

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Santa Clause 3: The Escape Clause
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Άγιος Βασίλης μου 3: Απόδραση από την Καισαρεία

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

  • Έσχατη εν ζωή κυκλοφορία ταινίας για τον Peter Boyle.
  • Ο μόνος από το βασικό καστ που δεν επέτρεψε εδώ ήταν ο David Krumholtz, κι αυτό λόγω του προγραμματισμού του. Για να καλυφθεί η απώλεια, ο χαρακτήρας του Spencer Breslin πήρε “προαγωγή” σε επικεφαλής ξωτικό.

Κριτικός: Νίκος Ρέντζος

Έκδοση Κειμένου: 29/12/2014

Αφού καταπιάστηκα με τις δύο προηγούμενες ταινίες του Άγιου Βασίλη της Ντίσνεϊ είπα να κάνω τον κόπο να δώσω ογδόντα λεπτά και στην τρίτη και τελευταία ταινία του franchise.

Μην περιμένετε πολλά από αυτό το τρίτο μέρος, καθώς πάνω κάτω κινείται στα ίδια πλαίσια με το δεύτερο, με τη διαφορά ότι μοιάζει λίγο πιο φτωχό σε σκηνικά και σε ιδέες. Κατά τα άλλα, επικρατεί το ίδιο σχεδόν χιούμορ, το οποίο βασίζεται κατά το ήμισυ στην προσπάθεια του Σκοτ να κρατήσει μυστική την ταυτότητα του Άη Βασίλη από τα πεθερικά του και κατά το άλλο μισό στη διακωμώδηση των μυθικών φιγούρων και κυρίως του Τζακ Φροστ.

Επιστρατεύονται δύο καλοί κωμικοί ηθοποιοί, ο Άλαν Άρκιν και ο Μάρτιν Σορτ, στους ρόλους του πεθερού και του Τζακ Φροστ αντίστοιχα αλλά δε μπορούν να κάνουν και πάρα πολλά καθώς το σενάριο δε βοηθά ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, για να δικαιολογήσει ο Σκοτ το χωριό του Άη Βασίλη και την εμφάνιση των ξωτικών, λέει στα πεθερικά του πως βρίσκονται στον Καναδά και ότι αυτό είναι το μέσο ύψος των Καναδών! ΟΚ! Πάμε παρακάτω…

Δεν έχω να πω πολλά για το The Santa Clause 3. Υπάρχει ακόμα αυτή η γιορτινή ατμόσφαιρα, ελαφρώς ξεθωριασμένη βέβαια, ωστόσο τα πιτσιρίκια μπορούν να το χαζέψουν. Οι ενήλικες με δυσκολία. Αν πρέπει να επιλέξετε κάποια από τις ταινίες της τριλογίας του The Santa Clause θα σας προέτρεπα να πάτε στην πρώτη. Πολύ πιο έξυπνη και πιο οικογενειακή ταινία.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

19 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.