
Ο ειδικός πράκτορας του FBI Φρανκ Καστλ έχει μόλις ολοκληρώσει με επιτυχία μία ακόμη δύσκολη δουλειά και μάλλον την τελευταία αφού αποχαιρετά την υπηρεσία. Μονάχα που αυτή τη φορά μπλέχτηκε στις δουλειές του αδίστακτου Χάουαρντ Σεντ, ο οποίος δίνει εντολή να διαλύσουν τη ζωή του πράκτορα μιας και του στέρησε τον γιο του. Ο τρόπος; Το οικογενειακό πάρτι του Φρανκ θα μετατραπεί σε ομαδικό τάφο, αφού οι κακοποιοί δεν θα αφήσουν ζωντανό κανέναν συγγενή του. Η εκδίκηση φαντάζει λίγη, ο Φρανκ θα γίνει ο «Τιμωρός».
Σκηνοθεσία:
Jonathan Hensleigh
Κύριοι Ρόλοι:
Thomas Jane … Frank Castle/The Punisher
John Travolta … Howard Saint
Will Patton … Quentin Glass
Roy Scheider … Frank Castle Sr.
Laura Harring … Livia Saint
Ben Foster … Spacker Dave
Rebecca Romijn … Joan
John Pinette … Nathaniel Bumpo
Samantha Mathis … Maria Castle
James Carpinello … Bobby Saint/John Saint
A. Russell Andrews … Jimmy Weeks
Eddie Jemison … Micky Duka
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Jonathan Hensleigh, Michael France
Παραγωγή: Avi Arad, Gale Anne Hurd
Μουσική: Carlo Siliotto
Φωτογραφία: Conrad W. Hall
Μοντάζ: Jeff Gullo, Steven Kemper
Σκηνικά: Michael Z. Hanan
Κοστούμια: Lisa Tomczeszyn
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: The Punisher
- Ελληνικός Τίτλος: Ο Τιμωρός
Άμεσοι Σύνδεσμοι
- Ο Τιμωρός (1989)
- Ο Τιμωρός: Ζώνη Πολέμου (2008)
Σεναριακή Πηγή
- Σειρά κόμικς (χαρακτήρες): Punisher των Gerry Conway, Ross Andru, John Romita Sr.
Παραλειπόμενα
- Επανεκκίνηση του ήρωα των κόμικς της Marvel (πρωτοεμφανίστηκε σε τεύχος του Σπάιντερ-Μαν το 1974), μετά την αποτυχημένη εκδοχή του 1989 με τον Dolph Lundgren.
- Οι παραγωγοί δήλωσαν πως ο Jane ήταν ο μοναδικός υποψήφιος που ήθελαν για τον ρόλο. Εκείνος όμως αρνήθηκε δύο φορές, μια και δεν έβλεπε τον εαυτό σε ρόλο υπερήρωα. Όταν παρόλα αυτά έμαθε περισσότερα για τον ήρωα, δέχτηκε.
- Ντεμπούτο στη σκηνοθεσία για τον σεναριογράφο Jonathan Hensleigh.
- Άμεσα είχε ανακοινωθεί σίκουελ για το 2006, με πιθανό σκηνοθέτη τον John Dahl. Όταν ο Thomas Jane αποχώρησε για δημιουργικούς λόγους, αντικαταστάθηκε από τον Ray Stevenson. Το Ο Τιμωρός: Ζώνη Πολέμου (2008) όμως ήταν εντέλει reboot, χωρίς μάλιστα επιτυχία, και χωρίς κανέναν σύνδεσμο με αυτή την ταινία.
- Το extended-cut διαρκεί 140 λεπτά.
- Το 2012, στο San Diego Comic-Con, προβλήθηκε το 10λεπτο Dirty Laundry, όπου ο Jane είναι εκ νέου ο Φρανκ Καστλ, ενώ συμπρωταγωνιστεί ο Ron Perlman.
- Η πιο πετυχημένη μεταφορά του The Punisher στην οθόνη έμελλε να αφορά τη μικρή, με τη σειρά 26 επεισοδίων του 2017.
Μουσικά Παραλειπόμενα
- Το φιλμ έβγαλε δύο σινγκλ: το Broken (Seether και Amy Lee) και το Step Up (Drowning Pool).