Ο Σνούπι, το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ όλου του κόσμου, αλλά και άριστος πιλότος, ξεκινά μια απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλο του, τον Κόκκινο Βαρόνο, ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά τη δική του επική αναζήτηση.

Σκηνοθεσία:

Steve Martino

Κύριοι Ρόλοι:

Noah Schnapp … Charlie Brown (φωνή)

Alexander Garfin … Linus (φωνή)

Noah Johnston … Schroeder (φωνή)

Bill Melendez … Snoopy/Woodstock (φωνές αρχείου)

Hadley Belle Miller … Lucy (φωνή)

Venus Schultheis … Peppermint Patty (φωνή)

Mariel Sheets … Sally (φωνή)

Madisyn Shipman … Violet (φωνή)

A.J. Tecce … Pigpen (φωνή)

Trombone Shorty … Δις Othmar (φωνή)

Francesca Capaldi … η μικρή κοκκινομάλλα/Frieda (φωνή)

Kristin Chenoweth … Fifi (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Craig Schulz, Bryan Schulz, Cornelius Uliano

Παραγωγή: Paul Feig, Bryan Schulz, Craig Schulz, Michael J. Travers, Cornelius Uliano

Μουσική: Christophe Beck

Μοντάζ: Randy Trager

 

 • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
 • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Peanuts Movie

Ελληνικός Τίτλος: Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η Ταινία

Εναλλακτικός Τίτλος: The Peanuts Movie by Schulz

Εναλλακτικός Τίτλος: Snoopy and Charlie Brown: The Peanuts Movie

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σνούπι, Καλέ μου Φίλε (1969)

Ο Σνούπι και η Τρελοπαρέα του (1972)

Race for Your Life, Charlie Brown (1977)

Bon Voyage, Charlie Brown (and Don’t Come Back!!) (1980)

Σεναριακή Πηγή

 • Σειρά κόμικ: Peanuts του Charles M. Schulz.

Κύριες Διακρίσεις

 • Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Παραλειπόμενα

 • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
 • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.
 • Επιστροφή των Peanuts στη μεγάλη οθόνη από το 1980. Ενδιάμεσα, βέβαια, υπήρχαν πολλές παραγωγές για τη μικρή οθόνη.
 • Βγήκε με την ευκαιρία των 65ων γενεθλίων του κόμικ, και την 50η από το A Charlie Brown Christmas, που ήταν και η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση των ηρώων.
 • Με μπάτζετ 99 εκατομμύρια δολάρια, το έργο έβγαλε 246,2.
 • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Κωσταντής Μαυριάς, Αναστασία Γουλιάμου, Νάντια Ευσταθίου, Χρήστος Ράπτης, Κατερίνα Παναγάκου, Έλλη Πικροδημήτρη, Nτίνος Πικροδημήτρης, Ροζαλία Παπαϊωάννου, Πάνος Οικονόμου, Κατερίνα Καραγεωργιάδη, Μαρίσα Κεφαλογιάννη, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Γιάννης Ζακχαίος, Τηλέμαχος Πάττας.

Μουσικά Παραλειπόμενα

 • Η Meghan Trainor τραγουδάει ένα κομμάτι ειδικά για την ταινία, το Better When I’m Dancin’, που βγήκε και σε σινγκλ.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 5/11/2015

Ο Τσάρλι Μπράουν ερωτεύεται τη Μικρή Κοκκινομάλλα, όμως είναι πολύ ντροπαλός για να της μιλήσει. Προσπαθεί, λοιπόν, με διάφορους τρόπους να της τραβήξει την προσοχή και δίκαια να την κερδίσει, μα πάντα αποτυγχάνει. Παράλληλα, ο πιστός του φίλος, Σνούπι, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει σε ό,τι κι αν δοκιμάσει.

Ο Τσαρλς Σουλτς είναι ο δημιουργός των Πίνατς, ενός εκ των διασημότερων κόμικ του προηγούμενου αιώνα, που ξεκίνησε να δημοσιεύεται το 1950. Ο Σουλτς προσεγγίζει τους παιδικούς χαρακτήρες του πάντα με τρυφερότητα, αλλά και μια ιδιότυπη, ήπια καυστική διάθεση, προσδίδοντας σε όλους κάποιες ανθρώπινες αδυναμίες. Η σημερινή προσαρμογή του πολυαγαπημένου κόμικ έρχεται σε τρεις διαστάσεις από τους παραγωγούς της Εποχής των Παγετώνων. Διατηρώντας στο ακέραιο τις αρετές του κόμικ μέσα από ένα έξυπνο σενάριο που βοηθάει στην καλή αξιοποίηση του υλικού, επιτυγχάνεται μια εύστοχη κινηματογραφική αναβίωση.

Το Πίνατς: Η Ταινία είναι πάνω απ` όλα μια ταινία για παιδιά. Βρίσκεται κοντά στον τρόπο σκέψης και τον ψυχισμό τους, ενώ καταφέρνει με ένα συνδυασμό ρεαλισμού και στοιχείων παιδικής φαντασίας να προσεγγίσει τον εσωτερικό τους κόσμο, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον εξωτερικό. Ταυτόχρονα παίζει με τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους σατιρίζοντας ελαφρώς τις έννοιες του ανταγωνισμού και της επιτυχίας. Την ίδια στιγμή, ο Σνούπι προσπαθεί να γίνει συγγραφέας, ονειρευόμενος σε παραλληλισμό με όσα συμβαίνουν στο φίλο του, τη διάσωση της δικής του αγάπης από τον «κόκκινο βαρόνο». Ο Μπιλ Μελέντεζ, σκηνοθέτης των παλιών τηλεοπτικών προσαρμογών των Πίνατς, απεβίωσε το 2008, έχοντας ήδη δανείσει τη φωνή του στον Σνούπι και τον φτερωτό του φίλο, Γούντστοκ, όπως έκανε και παλιότερα, ενώ αντίστοιχα οι φωνές των παιδικών ηρώων δίνονται και πάλι από παιδιά. Χαρακτηριστικά απουσιάζει πλήρως κάθε επιρροή ενήλικα, ακόμα και η ίδια η ομιλία.

Σκηνοθετικά, ο Στιβ Μαρτίνο της τέταρτης Εποχής των Παγετώνων θα λέγαμε ότι απλά διεκπεραιώνει το ρόλο του χωρίς με κάποιο τρόπο να πρωτοτυπεί, αλλά το σεναριακό υλικό είναι άρτιο και εν τέλει ίσως και να μην χρειαζόταν κάτι περισσότερο σε αυτή την περίπτωση. Το αποτέλεσμα είναι ένα ευχάριστο παιδικό έργο που φέρνει επιτυχημένα στο σήμερα τον γραφικό κόσμο μιας προηγούμενης εποχής, και γι` αυτό αξίζει την προσοχή μας.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

19 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.