Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο δικηγόρος Τσάρλι Άργκλιστ έχει κάθε λόγο να γιορτάζει. Η κομπίνα που έστησε για να κλέψει τα λεφτά ενός μεγαλοεπιχειρηματία πέτυχε. Έτσι το μόνο που του μένει να κάνει είναι να το σκάσει με την καλή του, ιδιοκτήτρια του τοπικού στριπτιζάδικου, για να ζήσει τη μεγάλη ζωή. Καθώς όμως η νύχτα πέφτει και ενώ ξεσπά χιονοθύελλα, ο Τσάρλι ανακαλύπτει ότι έχει γίνει πια ο ίδιος στόχος για να του κλέψουν τα… κλοπιμαία. 

Σκηνοθεσία:

Harold Ramis

Κύριοι Ρόλοι:

John Cusack … Charlie Arglist

Billy Bob Thornton … Vincent ‘Vic’ Cavanaugh

Connie Nielsen … Renata Crest

Randy Quaid … Bill Guerrard

Oliver Platt … Pete Van Heuten

Mike Starr … Roy Gelles

Ned Bellamy … Sidney

David Pasquesi … σύμβουλος Williams

Jenny Wade … Cupcake

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Richard Russo, Robert Benton

Παραγωγή: Albert Berger, Ron Yerxa

Μουσική: David Kitay

Φωτογραφία: Alar Kivilo

Μοντάζ: Lee Percy

Σκηνικά: Patrizia von Brandenstein

Κοστούμια: Susan Kaufmann

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Ice Harvest
  • Ελληνικός Τίτλος: Ληστεύοντας τη Μαφία

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Ice Harvest του Scott Phillips.

Παραλειπόμενα

  • Ο Harold Ramis πρόσφερε έναν ρόλο στον συχνό του συνεργάτη Bill Murray, αλλά εκείνος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει.
  • Η Monica Bellucci ήταν η αρχική Ρενάτα, μα αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω εγκυμοσύνης.
  • Ο μόνος λόγος που ο Ramis δεν διέκοψε τα γυρίσματα για μία έστω ημέρα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, ήταν για να διατηρήσει το ρεκόρ του, μια και δεν το είχε πράξει ποτέ στο παρελθόν.
  • Δεν τα κατάφερε το φιλμ στα ταμεία, μια και το κόστος των 16 εκατομμυρίων δολαρίων δεν υπερκαλύφθηκε από τα έσοδα των 10,2.

Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *