Ένα ταξίδι αναψυχής μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν δύο φίλοι παίρνουν με ωτοστόπ έναν ψυχοπαθή κατάδικο, ο οποίος τους ανακοινώνει ότι στο τέλος του ταξιδιού θα τους σκοτώσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ιδιαιτερότητα που έχει στο ένα μάτι του, το οποίο μένει μόνιμα ανοικτό, δεν τους αφήνει να γνωρίζουν πότε κοιμάται και πότε είναι ξύπνιος.

Σκηνοθεσία:

Ida Lupino

Κύριοι Ρόλοι:

Edmond O’Brien … Roy Collins

Frank Lovejoy … Gilbert Bowen

William Talman … Emmett Myers

Jose Torvay … αστυνόμος Alvarado

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Collier Young, Ida Lupino, Robert L. Joseph

Στόρι: Daniel Mainwaring

Παραγωγή: Collier Young

Μουσική: Leith Stevens

Φωτογραφία: Nicholas Musuraca

Μοντάζ: Douglas Stewart

Σκηνικά: Albert S. D’Agostino, Walter E. Keller

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Hitch-Hiker
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Δολοφόνος της Λεωφόρου

Παραλειπόμενα

  • Πρόκειται για μυθοπλαστική εκδοχή των αληθινών γεγονότων γύρω από τη δράση του εγκληματία Billy Cook το 1950. Πριν κυκλοφορήσει η ταινία, ο Cook είχε ήδη εκτελεστεί σε θάλαμο αερίων.
  • Το σενάριο είχε ως βάση το αυθεντικό στόρι του Daniel Mainwaring. Αυτό όμως δεν αναφέρεται καθόλου στους τίτλους, μια και ο Mainwaring ήταν μέρος της Μαύρης Λίστας του Χόλιγουντ.
  • Η Ida Lupino ανέλαβε την ταινία όταν ο Elmer Clifton ασθένησε και δήλωσε ανικανότητα να ολοκληρώσει την ταινία. Η Filmakers Inc. την επέλεξε γνωρίζοντας την ικανότητα της να διαχειρίζεται ταινίες χαμηλού μπάτζετ, και η Lupino άδραξε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη “γρήγορη” ταινία της μετά από μια σειρά κοινωνικών σεναρίων για θέματα γυναικών.
  • Η Lupino ήρθε σε άμεση επαφή τόσο με τους δύο άντρες που ο Billy Cook κρατούσε ομήρους, όσο και με τον εγκληματία τον ίδιο. Στόχος της ήταν να υπάρχουν στο σενάριο όσο το δυνατόν πιο αληθινά στοιχεία, αν και ο διαβόητος κώδικας λογοκρισίας Χέιζ περιόρισε τους φόνους σε τρεις.
  • Παρότι η ταινία αποκαταστάθηκε το 2014 σε φιλμ 35mm, παραμένει σε ελεύθερη διάθεση, χωρίς κάποιον να διεκδικεί δικαιώματα από τις προβολές της.

Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.