Κάτω από την παγωμένη επιφάνεια και μετά από μια νέα Εποχή Παγετώνων, οι επιζήσαντες της Αποικίας 7 παλεύουν να επιβιώσουν καθώς οι προμήθειες σε τροφή στερεύουν, και η θερμοκρασία πέφτει ολοένα και χαμηλότερα. Χτυπημένοι από αρρώστιες κι εσωτερικές διαμάχες, οι άποικοι υποψιάζονται τα χειρότερα όταν χάνεται τελείως η επικοινωνία με την Αποικία 5, την μοναδική άλλη που έδινε σημεία ζωής, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Σαμ, ένας σκληροτράχηλος μηχανικός με τραγικό παρελθόν, μπαίνει στην ομάδα του Μπριγκς σε μια επικίνδυνη αποστολή προς αναζήτηση λύσης. Αυτό που θα ανακαλύψουν είναι τόσο τρομακτικό, που τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη για επιβίωση και για τη διατήρηση ολόκληρου του ανθρώπινου είδους.

Σκηνοθεσία:

Jeff Renfroe

Κύριοι Ρόλοι:

Kevin Zegers … Sam

Laurence Fishburne … Briggs

Bill Paxton … Mason

Charlotte Sullivan … Kai

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Jeff Renfroe, Svet Rouskov, Patrick Tarr, Pascal Trottier

Στόρι: Patrick Tarr, Pascal Trottier

Παραγωγή: Paul Barkin, Matthew Cervi, Pierre Even, Marie-Claude Poulin

Μουσική: Jeff Danna

Φωτογραφία: Pierre Gill

Μοντάζ: Aaron Marshall

Σκηνικά: Aidan Leroux

Κοστούμια: Lea Carlson

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Colony

Ελληνικός Τίτλος: Αποικία 7

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για κοστούμια και μακιγιάζ στα εθνικά βραβεία του Καναδά.

Παραλειπόμενα

  • Κόστισε 16 εκατομμύρια δολάρια, αλλά υπολογίζεται ότι έβγαλε συνολικά 320 χιλιάδες παγκοσμίως, χωρίς ο αριθμός να είναι καν επίσημος από την εταιρία παραγωγής.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Νίκος Ρέντζος

Έκδοση Κειμένου: 15/9/2013

Οι προσδοκίες που είχα από το The Colony ήταν αρκετά μεγάλες. Περίμενα ένα αποτέλεσμα κατά πολύ πάνω του μετρίου, αλλά ξεγελάστηκα. Η παρουσία των Φίσμπερν και Πάξτον, σε συνδυασμό με τις επιβλητικές και ατμοσφαιρικές μετα-αποκαλυπτικές εικόνες του trailer και οι οικολογικές προεκτάσεις του σεναρίου προμήνυαν κάτι αρκετά ενδιαφέρον.

Τα πρώτα 35-40 λεπτά της ταινίας διατηρούν τους τόνους χαμηλά, δίνοντάς σου να καταλάβεις απόλυτα τι συμβαίνει. Γνωρίζεις τους χαρακτήρες, τι συνέβη στη Γη και κατάντησε… Βόρειος Πόλος, τη λειτουργία της Αποικίας και την ύπαρξη άλλων αποικιών. Η δράση και οι δόσεις αγωνίας έρχονται μετά το 40λεπτο και το φιλμ μετατρέπεται σε περιπετειώδες θρίλερ με αρκετές gore σκηνές.

Το πρόβλημα του The Colony είναι ότι ακολουθεί την πεπατημένη. Η αγωνία δεν μεγαλώνει με το πέρασμα της ώρας, αλλά εξασθενεί ή αν προτιμάς μένει στα ίδια επίπεδα. Κλισαρισμένη δράση και εξέλιξη που έχουμε ξαναδεί, τοποθετούν το φιλμ στην κατηγορία: «Εντάξει, μωρέ, περνά η ώρα»…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *