Ο χορευτής του streetdance, Ας, μαζί με τον νέο του φίλο, Έντι, ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τους Invincible. Στην πορεία, όμως, ο Ας συναντά και τον έρωτα στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα.

Σκηνοθεσία:

Max Giwa

Dania Pasquini

Κύριοι Ρόλοι:

Falk Hentschel … Ash

Sofia Boutella … Eva

George Sampson … Eddie

Stephanie Nguyen … Steph

Tom Conti … Manu

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Jane English

Παραγωγή: Allan Niblo, James Richardson

Φωτογραφία: Sam McCurdy

Μοντάζ: Tim Murrell

Σκηνικά: Richard Bullock

Κοστούμια: Andrew Cox

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: StreetDance 2
  • Ελληνικός Τίτλος: StreetDance 2

Άμεσοι Σύνδεσμοι

  • StreetDance 3D (2010)

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): StreetDance 3D της Jane English.

Παραλειπόμενα

  • Είχε παίξει σε μια ανεξάρτητη ταινία το 2002 στη Γαλλία, αλλά ήταν κυρίως γνωστή ως το πρόσωπο της Nike και χορεύτρια της Madonna. Από εδώ όμως η Sofia Boutella αναδείχτηκε ως κινηματογραφικό πρόσωπο.
  • Όπως και το πρώτο μέρος, η ταινία είναι τρισδιάστατη.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 9/4/2012

Μια μακρά σειρά από χορευτικές ταινίες νεανικού χαρακτήρα ίσως και να αποτελεί το αρνητικό φαινόμενο αυτής της σινε-χιλιετίας, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Όχι πως θα απαγόρευε κάποιος να υπάρξουν, αλλά είναι την ίδια στιγμή ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας και πετυχημένες εμπορικά. Η συνταγή του κακόγουστου-πετυχημένου δεν αλλάζει εδώ, με ένα «κλικ» χαμηλότερα στην ποιότητα, αφού τα χορευτικά φιλμ δεν έχουν περάσει στο στάδιο στο οποίο τα σίκουελ θα είναι κάπως προσεγμένα (όταν πέσουν οι εισπράξεις, θα γίνει κι αυτό…). Αν ο χορός είναι ικανοποιητικός; Και τι περιμένατε, το αντίθετο; Αλλά μιλάμε απλά για αναπαραγωγή σόου τύπου «So You Think You Can Dance» κι όχι για αληθινούς «μαέστρους» του είδους. Τουτέστιν, και μη χειρότερα, τα παιδιά είναι πανέμορφα, αλλά δεν μπορούν να ερμηνεύσουν δράμι…

Μιλώντας για πανέμορφα, η Sofia Boutella κι ο Falk Hentschel ξεχωρίζουν. Όταν έχει χορευτικά κέφια ο φακός, τον γοητεύουν. Αλλά όταν η ταινία δεν χορεύει, καλείσαι να τραβήξεις τα μαλλιά σου, τρίχα-τρίχα! Βασικά, ούτε χαρακτήρες έχουμε, ούτε καν πλοκή, όλα για τα μάτια του κόσμου. Δηλαδή, λιγότερη πλοκή κι από βίντεο-κλιπ της σειράς. Ούτε εκμετάλλευση πεδίου δεν υπάρχει, μια και η ταινία κάνει βόλτα ανά την Ευρώπη, αφού ο διευθυντής φωτογραφίας πετυχαίνει τη χειρότερη -ιλουστρασιόν- δουλειά του. Αλλά πολλά λέμε για κάτι που καλύπτεται με μια ερώτηση και μια λιτή απάντηση: γουστάρετε αυτού του είδους τις ταινίες; Κανείς δεν σας σταματά.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

21 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *