Ο Χούλιο και η Άνα είναι ζευγάρι για πάνω από 15 χρόνια. Δεν κοιτάνε ο ένας τον άλλον, ούτε αγγίζουν ο ένας τον άλλον πια, και οι καυγάδες είναι η καθημερινότητά τους. Ένα βράδυ, η Άνα καλεί στο σπίτι τούς από πάνω γείτονες. Ο Σάλβα και η Λάουρα είναι λίγο πιο νέοι, και έφεραν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας όταν πρωτομετακόμισαν στο κτήριο. Οι συνεχείς αναστεναγμοί και τα βογγητά που ακούγονται από το διαμέρισμά τους, όμως, αποτελούν πηγή έντασης για τον Χούλιο και την Άνα. Ίσως να είναι και ζήλια. Ίσως να εύχονται και η δική τους σεξουαλική ζωή να ήταν τόσο… πικάντικη. Αυτό το βράδυ, οι γείτονες θα γίνουν αυτουργοί αλλά και θύματα ενός συναισθηματικού τσουνάμι, με αφορμή μια ασυνήθιστη και απρόσμενη πρόταση. Οι τέσσερις γείτονες θα εμπλακούν αναγκαστικά σε ένα βράδυ υπερβολής και κάθαρσης.

Σκηνοθεσία:

Cesc Gay

Κύριοι Ρόλοι:

Javier Camara … Julio

Griselda Siciliani … Ana

Belen Cuesta … Laura

Alberto San Juan … Salva

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Cesc Gay

Παραγωγή: Marta Esteban

Φωτογραφία: Andreu Rebes

Μοντάζ: Liana Artigal

Σκηνικά: Anna Pujol Tauler

Κοστούμια: Anna Guell

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Sentimental
  • Ελληνικός Τίτλος: Οι Γείτονες από Πάνω
  • Διεθνής Τίτλος: The People Upstairs

Σεναριακή Πηγή

  • Θεατρικό: Els Veins de Dalt του Cesc Gay.

Κύριες Διακρίσεις

  • Βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου (Alberto San Juan) στα Goya. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, πρώτο αντρικό ρόλο (Javier Camara), νέα ηθοποιό (Griselda Siciliani) και σενάριο.
  • Υποψήφιο για καλύτερη κωμωδία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία.

Παραλειπόμενα

  • Διασκευή του πρώτου θεατρικού που έγραψε ποτέ ο Cesc Gay.
  • Ο δημιουργός είχε δηλώσει πως έγραψε το κείμενο εξαιτίας μιας γειτόνισσας του, αλλά και εμπνεόμενος από τις αμερικανικές σκρούμπολ κωμωδίες των 1930-40.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο Jorge Drexler ερμηνεύει μαζί με τους Mon Laferte το Asilo.

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *