Ο Ράτσετ κι ο Κλανκ, δύο απίθανοι ήρωες, πρέπει να σταματήσουν έναν μοχθηρό εξωγήινο, τον πρόεδρο Ντρεκ, πριν καταστρέψει όλους τους πλανήτες του γαλαξία Σολάνα. Ο Ράτσετ είναι ο τελευταίος του είδους του -ένας αθώος «Λόμπαξ» που μεγάλωσε μόνος του χωρίς οικογένεια. Ο Κλανκ είναι ένα μικροσκοπικό, αλλά πανέξυπνο ρομπότ. Όταν οι δυο φίλοι θα ανακαλύψουν ένα επικίνδυνο όπλο ικανό να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Ρέιντζερς του Γαλαξία για να σώσουν τον κόσμο. Στην πορεία θα μάθουν τι σημαίνει ηρωισμός, φιλία, αλλά και τη σημασία της αυτοθυσίας.

Σκηνοθεσία:

Kevin Munroe

Jericca Cleland (βοηθητικός)

Κύριοι Ρόλοι:

James Arnold Taylor … Ratchet (φωνή)

David Kaye … Clank (φωνή)

Jim Ward … Copernicus Qwark (φωνή)

Paul Giamatti … Drek (φωνή)

John Goodman … Grimroth ‘Grim’ Razz (φωνή)

Bella Thorne … Cora Veralux (φωνή)

Rosario Dawson … Elaris (φωνή)

Sylvester Stallone … Victor Von Ion (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: T.J. Fixman, Kevin Munroe, Gerry Swallow

Παραγωγή: Brad Foxhoven, Kim Dent Wilder, David Wohl

Μουσική: Evan Wise

Μοντάζ: Braden Oberson

Σκηνικά: James Wood Wilson

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Ratchet & Clank

Ελληνικός Τίτλος: Ράτσετ & Κλανκ

Εναλλακτικός Ελλ. Τίτλος: Ράτσετ και Κλανκ

Σεναριακή Πηγή

  • Βίντεο-γκέιμ: Ratchet & Clank των Brian Allgeier, Brian Hastings, Alex Hastings.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.
  • Βασίζεται στο ομώνυμο βίντεο-γκέιμ της Insomniac Games. Οι δύο ηθοποιοί που δανείζουν εδώ τις φωνές τους στους κεντρικούς ήρωες, το έπραξαν και σε όλες τις εκδοχές του παιχνιδιού.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Γιώργος Ματαράγκας (Ράτσετ), Νίκος Νίκας (Κλανκ), Ανδρέας Ευαγγελάτος (κάπτεν Κουάρκ), Δημήτρης Σάρλος (πρόεδρος Ντρεκ), Χάρης Βεραμόν (Δρ. Νεφάριους), Ινώ Στεφανή (Κόρα), Στεφανία Φιλιάδη (Ελάρις), Γιώργος Σκουφής (Μπραξ), Θανάσης Ζερίτης (Γκρίμροθ), Στέλιος Ψαρουδάκης (Βίκτορ), Νίκος Παπαδόπουλος (Ντάγκλας Γουάναμεηκερ/ρομπότ), Ειρήνη Τσίγκα (Χουανίτα), Γεωργία Ιωαννίδου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα. Μετάφραση: Δημήτρης Σάρλος.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 25/6/2017

Οι φανατικοί του PlayStation σίγουρα θα χαρούν να παρακολουθήσουν το τόσο πετυχημένο βιντεοπαιχνίδι επί της οθόνης, αλλά ταυτόχρονα θα συνειδητοποιήσουν ότι μεγαλύτερη χαρά ήταν να το παίζουν, παρά να το κοιτάνε. Κι αυτό γιατί ήταν κάτι το φυσιολογικό να αναπαραχθεί με ένα προσχηματικό σενάριο, στα περισσότερα σημεία του παιδαριώδες, που δεν συμπληρώνει ούτε ανανεώνει σοβαρά τον ηλεκτρονικό θρύλο των δύο ηρώων. Αλλά επειδή θα ήταν δύσκολο να περιμέναμε κάποιο διαμάντι από το σεναριακό τίποτα που παρέχει η πρώτη ύλη, λυπόμαστε αληθινά μονάχα για το ότι το φιλμ μοιάζει να απευθύνεται μονάχα στις μικρές ηλικίες, παρότι χρονικά οι λίγο μεγαλύτερες είναι αυτές που θυμούνται τους δύο ήρωες με κάποια νοσταλγία. Κοιτώντας το όμως από καθαρά ανήλικη οπτική, θέαμα έχουμε, εξαιρετική αποτύπωση σχεδιασμού των χαρακτήρων έχουμε, μαζί και ένα αθώο χιούμορ για συμπλήρωμα. Τουλάχιστον, κάποιοι θα χαρούν από το όλο θέμα.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.