Ο Τζέι Τζέι είναι ένας σκληρός πράκτορας της ΣΙΑ. Χωρίς όμως να το περιμένει, βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Σκηνοθεσία:

Peter Segal

Κύριοι Ρόλοι:

Dave Bautista … JJ Cena

Chloe Coleman … Sophie Newton

Kristen Schaal … Bobbi Ault

Parisa Fitz-Henley … Kate Newton

Ken Jeong … Kim Trang

Greg Bryk … Victor Marquez

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Erich Hoeber, Jon Hoeber

Παραγωγή: Dave Bautista, Chris Bender, Jonathan Meisner, Gigi Pritzker, Peter Segal, Robert Simonds, Jake Weiner

Μουσική: Dominic Lewis

Φωτογραφία: Larry Blanford

Μοντάζ: Jason Gourson

Σκηνικά: Chris L. Spellman

Κοστούμια: Georgina Yarhi

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: My Spy
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Κατάσκοπος μου

Παραλειπόμενα

  • Σχεδιάστηκε ως πρώτο σειράς ταινιών.
  • Ακόμα κι αν η πλοκή λαμβάνει χώρα στο Σικάγο, όλα όσα βλέπουμε είναι στον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Τορόντο.
  • Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2019. Νέες καθυστερήσεις πρόλαβαν το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού και η ταινία αγοράστηκε από το Amazon Studios για κύρια προβολή μέσω streaming.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 22/5/2020

Ένα από τα «μαύρα» κεφάλαια του αμερικανικού εμπορικού σινεμά, ο Peter Segal, ξαναπιάνει το κατασκοπικό, μετά το Get Smart, αλλά μυαλό δεν έχει βάλει. Εδώ είναι φανερή η «παραγγελιά» του στούντιο παραγωγής, που ήθελαν να βάλουν στο ταμπλό των εμπορικών ηθοποιών τον μάτσο τους σταρ, Dave Bautista. Αν έπιασε το κόλπο με τον Schwarzenegger και τον Dwayne Johnson (και όχι μόνο…), γιατί σου λένε να μην πιάσει κι εδώ;

Το πότε έγινε υποείδος το μάτσο ήρωας με παιδάκι, ούτε που το πήραμε χαμπάρι. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλει να κάνει επανάσταση επί των τετριμμένων, κι έτσι έχουμε το πατροπαράδοτο μοτίβο: σκληρός και καταξιωμένος άντρας, πανέξυπνο κι αξιαγάπητο παιδάκι, στην αρχή όλα πάνε στραβά, αγαπιούνται στη συνέχεια, δράση για το φινάλε. Ενδιάμεσα αυτών, έχουμε μια «δόλια» τακτική του υποτίθεται παρωδώ τα προϋπάρχοντα δείγματα του υποείδους, πασχίζω να υπάρχει ένας ρεαλισμός στις αντιδράσεις, το παιδάκι είναι αληθινά ξεχωριστό: και κάπως έτσι κλέβουμε μισό πόντο από τον απόλυτο πάτο!

Δεν είναι η χειρότερη εμφάνιση της Kristen Schaal και του Ken Jeong που κάνουν ερμηνευτικά τη ζημιά, αλλά η αδυναμία του Dave Bautista να απευθυνθεί σε ένα ευρύ οικογενειακό κοινό, προσφέροντας κάτι που να αξίζει -έστω με εμπορικούς όρους- να υπάρχει. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής, ο πατάω-στα-βήματα-του-The-Rock ηθοποιός δεν έχει την κοψιά ενός πρωταγωνιστή ούτε στις ταινίες δράσης που είναι και ο τομέας του. Είναι μια χαρά για τυποποιημένους δεύτερους ρόλους, αλλά ως εκεί. Ευτυχώς, η μικρούλα Chloe Coleman δεν είναι κακή περίπτωση, ούτε όμως και μία που θα κάνουν «κρα» τα μικρά για να ξαναδούν.

Γενικώς, αυτά συνοψίζουν μια ταινία που αποσκοπεί -και λογικά θα πετύχει- να δώσει λίγη χαρά στους μικρούς φίλους, που θα προσπεράσουν εύκολα τις σεναριακές υπερβάσεις (το λέμε ευγενικά), μαζί και το γεγονός ότι η ΣΙΑ μοιάζει λιγότερο λειτουργική κι από μπακάλικο (χωρίς αυτό να συνδυάζεται με κωμικό στοιχείο…).

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.