Την αυγή του θανάτου της συζύγου του, ο Μενάσε πρέπει μόνος να φροντίσει τον 10χρονο γιο του, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την ανατροφή ενός παιδιού, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται απόκληρος από τις σκληρές νόρμες της χασιδικής κοινωνίας. Οι φίλοι και η οικογένεια του επιμένουν να ξαναπαντρευτεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά μια και δεν μπορεί να ξεπεράσει τη μνήμη της γυναίκας του, αλλά και να βρει αρκετά χρήματα για το παιδί του, ένας θείος αποπειράται να επέμβει δυναμικά.

Σκηνοθεσία:

Joshua Z Weinstein

Κύριοι Ρόλοι:

Menashe Lustig … Menashe

Ruben Niborski … Rieven

Yoel Weisshaus … Eizik

Meyer Schwartz … ο ραβίνος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Alex Lipschultz, Musa Syeed, Joshua Z Weinstein

Παραγωγή: Yoni Brook, Traci Carlson, Daniel Finkelman, Alex Lipschultz, Joshua Z Weinstein

Μουσική: Aaron Martin, Dag Rosenqvist

Φωτογραφία: Yoni Brook, Joshua Z Weinstein

Μοντάζ: Scott Cummings

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Πολύ θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Menashe

Ελληνικός Τίτλος: Menashe: Ένας Ξεχωριστός Άνθρωπος

Παραλειπόμενα

  • Χρειάστηκαν να περάσουν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί το γύρισμα. Αυτό έλαβε χώρα αποκλειστικά στη συνοικία Borough Park του Μπρούκλιν, μέρος στο οποίο βρίσκεται  ένας εκ των μεγαλύτερων πληθυσμών ορθόδοξων Εβραίων εκτός Ισραήλ. Ο δημιουργός, θέλοντας να υπερτονιστεί η αυθεντικότητα όσων παρουσιάζει, σκέφτηκε άμεσα να γυρίσει εκεί την ταινία, με ηθοποιούς καθόλα ορθόδοξους Εβραίους και στη δική τους γλώσσα.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 19/8/2018

Επί χρόνια ενασχολούμενος με τη φωτογραφία και τα ντοκιμαντέρ, ο Τζόσουα Γουάισταϊν αποφασίζει να περάσει στη μεγάλου μήκους μυθοπλασία, πετυχαίνοντας μια μικρή, ανεξάρτητη έκπληξη. Αυτό που βασικά πετυχαίνει είναι να εφαρμόσει όλα όσα κέρδισε από την πείρα του, μπολιάζοντας μέσα στη μυθοπλασία τόσο πολλά ντοκιμαντεριστικά στοιχεία, όσο και χρωματίζοντας κατάλληλα έναν κόσμο που στην ουσία κινείται παράλληλα με τον υπόλοιπο. Υπάρχουν στιγμές που ενώ ο ρεαλισμός είναι παρών, νομίζεις ότι παρακολουθείς κάτι το σουρεάλ, κι εκεί έγκειται η επιτυχία του φιλμ. Ο κεντρικός του ήρωας έχει μια λούμπεν μοναδικότητα, και χωρίς να γίνεται αξιοζήλευτη η ζωή του από το κοινό, αποκτά μια διάσταση ενός ανθρώπου που θα ήθελες να έρθεις σε επαφή, να μελετήσεις. Μαζί, παρασέρνει το έργο σε μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα, εύκολη προς θέαση για τον καθέναν.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.