Όταν η Μάγια έχει βαρεθεί να είναι κλεισμένη λόγω του χειμώνα, το σκάει νωρίς με τον φίλο της, Γουίλι, και αναλαμβάνουν μiα άκρως μυστική αποστολή. Τους έχει ανατεθεί η προστασία του ιερού «σπόρου», και οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παλιόφιλους τους, Άρνι και Μπάρνι, για να παραδώσουν τον σπόρο στη νέα του κατοικία, στην κορυφή του μυστηριώδους βουνού Μπονζάι. Αλλά όταν ο «σπόρος» εκκολάπτεται, η Μάγια και ο Γουίλι έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής τους, μiα μικροσκοπική και εύθραυστη πριγκίπισσα που ακούει στο όνομα Σμους. Αυτή η περιπέτεια είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτό που διαπραγματεύτηκαν αρχικά, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με κυνηγούς κεφαλών, κακοποιούς και ατρόμητους εχθρούς, για να οδηγήσουν τη χαμένη πριγκίπισσα στην ορεινή της αποικία, η οποία απειλείται από έναν πόλεμο και κάποια αδίστακτα αρπακτικά. Ο Γουίλι ανασύρει μiα πλευρά του εαυτού του που δεν περίμενε, καθώς προστατεύει τη μικροσκοπική πριγκίπισσα. Για να σωθεί η πριγκίπισσα και η αποικία της, η Μάγια πρέπει να μάθει ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι απλώς μία έννοια, αλλά και κάτι που πρέπει να κατακτηθεί.

Σκηνοθεσία:

Noel Cleary

Κύριοι Ρόλοι:

Coco Jack Gillies … Maya (φωνή)

Benson Jack Anthony … Willi (φωνή)

Frances Berry … Rumba (φωνή)

Christian Charisiou … Bumbulus (φωνή)

Justine Clarke … η βασίλισσα (φωνή)

David Collins … Arnie (φωνή)

Shane Dundas … Barney (φωνή)

Jimmy James Eaton … Crawley (φωνή)

Tess Meyer … Δις Cassandra (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Adrian Bickenbach, Fin Edquist

Στόρι: Noel Cleary, Tess Meyer, Adam Rainford

Παραγωγή: Benjamin Ey, Tracy Lenon, Brian Rosen

Μουσική: Ute Engelhardt

Μοντάζ: Adam Rainford

Σκηνικά: Simon Kopp

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Maya the Bee 3: The Golden Orb
  • Ελληνικός Τίτλος: Μάγια η Μέλισσα: Η Χρυσή Σφαίρα
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Die Biene Maja – Das Geheime Konigreich [Γερμανία]

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Χαρακτήρες franchiseMaya the Bee του Waldemar Bonsels.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Δεύτερο σίκουελ για την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Μάγιας της Μέλισσας, που δεν έχει ως οπτική αναφορά τόσο την άνιμε σειρά Maya the Honey Bee του 1975 (από όπου τη γνωρίσαμε και στη χώρα μας), αλλά τη γερμανο-γαλλική Maya the Bee (2012-2017).
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Σαββίνα Γεωργίου (Μάγια), Άντονυ Παπαμιχαήλ (Γουίλι), Άρης Κυπριανού (Μπάμπιουλους), Πλάτωνας Μουρατίδης (Χέντσι), Μαριλένη Σταύρου (Ρούμπα), Ανδρέας Τσελέπος (Μπουφ), Μάριαν Κυπριανού (Σμους), Εύρος Βασιλείου (Τσαμπ). Τραγούδι: Ραφαέλα Λιαπάκη (Μάγια), Ποίμης Πέτρου. Σκηνοθετική επιμέλεια/Μετάφραση: Άρης Κυπριανού.

Γκαλερι φωτογραφιων

16 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *