
Ας Περιμένουν οι Γυναίκες
Εγχρ.
01 ωρ. 27 λεπ.
- Ας Περιμένουν οι Γυναίκες
- Let the Women Wait!
- 1998
- Ελλάδα
- Ελληνικά
- Κωμωδία, Σινεφίλ
- 04 Δεκεμβρίου 1998
Ο Πάνος και ο Μιχάλης, μπατζανάκηδες μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν ένα ταξίδι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όμως, η τυχαία συνάντησή τους με μια πανέμορφη ύπαρξη και η ψυχολογική κατάρρευση του Πάνου θα οδηγήσουν σε μια σειρά από περιπέτειες και μπερδέματα.
Σκηνοθεσία:
Κύριοι Ρόλοι:
Γιάννης Ζουγανέλης … Πάνος
Αργύρης Μπακιρτζής … Μιχάλης
Σάκης Μπουλάς … Αντώνης
Αγγελική Ηλιάδη … η τραγουδίστρια
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης
Παραγωγή: Αλέκος Παπαγεωργίου, Σταύρος Τσιώλης
Μουσική: Νίκος Ζέρβας
Φωτογραφία: Βασίλης Καψούρος
Μοντάζ: Κώστας Ιορδανίδης
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: Ας Περιμένουν οι Γυναίκες
- Διεθνής Τίτλος: Let the Women Wait!
Άμεσοι Σύνδεσμοι
Παραλειπόμενα
- Η ιδέα για την ταινία ήρθε στον Τσιώλη και τον Βακαλόπουλο όταν βρίσκονταν στην Καβάλα για τα γυρίσματα του Παρακαλώ, Γυναίκες, Μην Κλαίτε. Έτσι αποτέλεσε το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Γυναίκες», η οποία ολοκληρώθηκε με το Γυναίκες που Περάσατε από Δω.
- Αρχικά ήταν να τιτλοφορηθεί Το Ιστορικό Συνέδριο της Βόλβης.
- Κόβοντας 50.000 εισιτήρια, ήρθε στην 4η θέση ανάμεσα σε 16 ελληνικές ταινίες της σαιζόν. Έκτοτε, η φήμη του cult συνοδεύει την ταινία.
Μουσικά Παραλειπόμενα
- Η Αγγελική Ηλιάδη, στη μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση, ερμηνεύει ζωντανά το Φταίω.


Καλήτερα ασχολήσου με κάτι άλλο. Δεν το 'χεις...