Ο Καρίμ Ασίρ προσπαθώντας να σωθεί, μετά από πολλές δυσκολίες και με τη συνεχή προσπάθεια της σκηνοθέτιδας Αννέτας Παπαθανασίου και της παραγωγού Φωτεινής Οικονομοπούλου, κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα. Ήταν μια περιπέτεια με φοβερή αγωνία και ανατροπές που κράτησε 70 μέρες με ευτυχώς αίσιο τέλος. Ο Καρίμ συνεχίζει να αγωνίζεται για την τέχνη του. Δημιουργεί ασπρόμαυρα βουβά βίντεο όπου χρησιμοποιώντας σαν πρότυπο τη μορφή του Τσάρλι Τσάπλιν, με τον δικό του κωμικό τρόπο μάς διηγείται τη ζωή του και μας παρουσιάζει τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και στον κόσμο. Πολύ συχνά το γέλιο, ανά τους αιώνες και σε διάφορες θρησκείες, έχει κατακριθεί, θεωρείται απειλή και πρέπει να κατατροπωθεί. Ο Καρίμ αγωνίζεται για την αλλαγή και προσπαθεί μέσω της τέχνης του να δώσει μήνυμα στήριξης στους συμπατριώτες του.

Σκηνοθεσία:

Αννέτα Παπαθανασίου

Κύριοι Ρόλοι:

Karim Asir … ο ίδιος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Αννέτα Παπαθανασίου

Παραγωγή: Μίκης Μοδιάνος, Φωτεινή Οικονομοπούλου

Μουσική: Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά

Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς

Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αναμένεται.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Γελώντας στο Αφγανιστάν
  • Διεθνής Τίτλος: Laughing in Afghanistan

Παραλειπόμενα

  • Τέταρτο ντοκιμαντέρ για την Αννέτα Παπαθανασίου με επίκεντρο μελέτης το Αφγανιστάν, μετά το Qadir: Ένας Αφγανός Πρόσφυγας (2008), το Οι Νύμφες του Hindu Kush (2011) και το Παίζοντας με τη Φωτιά (2014).
  • Η Ιωάννα Μπρατσιάκου είναι υπεύθυνη για την έρευνα, ενώ σε φιλική συμμετοχή εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Κυριακή Γάσπαρη, Κώστας Ζέκος, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Στάθης Λαγκάδας, Σάββας Πασχαλίδης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Hossain Amiri, Taher Ghafor και Sakina Hashimi.

Γκαλερι φωτογραφιων

4 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *