Το πορτρέτο του παγετωνολόγου Κλοντ Λοριούς, του οποίου η πρωτοποριακή έρευνα στην Ανταρκτική έδωσε τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος. Πήγε στην πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική ως φοιτητής το 1955, και έκτοτε συμμετείχε σε άλλες 22 αποστολές. Αντιμετώπισε σκληρές συνθήκες και προσωπικές προκλήσεις, αλλά ανταμείφθηκε με μια εκπληκτική ανακάλυψη. Ένα επικό οδοιπορικό στο παγωμένο κι αχανές τοπίο του Νότιου Πόλου και μια αναζήτηση για τα αίτια της οικολογικής ωρολογιακής βόμβας με το όνομα “κλιματική αλλαγή”.

Σκηνοθεσία:

Luc Jacquet

Κύριοι Ρόλοι:

Claude Lorius … ο ίδιος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Luc Jacquet

Παραγωγή: Richard Grandpierre

Μουσική: Cyrille Aufort

Φωτογραφία: Jerome Bouvier, Stephane Martin

Μοντάζ: Stephane Mazalaigue

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: La Glace et le Ciel
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Πάγος και ο Ουρανός
  • Διεθνής Τίτλος: Antarctica: Ice and Sky
  • Διεθνής Εναλλακτικός Τίτλος: Ice and the Sky

Παραλειπόμενα

  • Ήταν η ταινία που έκλεισε το φεστιβάλ των Κανών του 2015, κάτι που για ντοκιμαντέρ είχε να συμβεί από το 1976. Τη χρονιά αυτή καθιερώθηκε και το βραβείο των ντοκιμαντέρ, γνωστό ως Golden Eye.
  • Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2013, και εκτός από την Ανταρτική, έγιναν στις Άλπεις, την Πολυνησία και την Πορτογαλία. Υπήρξαν κάποια και στη Ναμίμπια, αλλά αποφασίστηκε να διαγραφεί το υλικό αυτό από το τελικό φιλμ.
  • Η δημόσια γαλλική τηλεόραση αρνήθηκε τη χρηματοδότηση στην παραγωγή, κάτι που ανέλαβε τελικά η εταιρία Kering, έχοντας κατά νου την παγκόσμια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι του 2015, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή.

Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.