Ένας αμερικανός συγγραφέας, ο Τομ Ρικς, έρχεται στο Παρίσι απεγνωσμένος να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη, διεκδικώντας πίσω την αποξενωμένη του σύζυγο και την κόρη του. Η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά, και βρίσκεται σε ένα σκοτεινό ξενοδοχείο στα προάστια, έχοντας να κάνει τον νυχτοφύλακα. Τότε στη ζωή του έρχεται η Μαρζίτ, μια μυστηριώδης ξένη, και η ύπαρξη του αποκτά ένα ανεξέλεγκτο πάθος. Τότε όμως είναι που μια σειρά περίεργων γεγονότων φαντάζουν σαν κάτι να θέλει να πάρει τον έλεγχο της ζωής του από αυτόν.

Σκηνοθεσία:

Pawel Pawlikowski

Κύριοι Ρόλοι:

Ethan Hawke … Tom Ricks

Kristin Scott Thomas … Margit Kadar

Joanna Kulig … Ania

Samir Guesmi … Sezer

Delphine Chuillot … Nathalie

Judith Burnett … Lorraine L’Ηerbert

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Pawel Pawlikowski

Παραγωγή: Caroline Benjo, Carole Scotta

Μουσική: Max de Wardener

Φωτογραφία: Ryszard Lenczewski

Μοντάζ: David Charap

Σκηνικά: Benoit Barouh

Κοστούμια: Julian Day, Shahida Day

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: La Femme du Veme
  • Ελληνικός Τίτλος: Η Γυναίκα του Πέμπτου
  • Διεθνής Τίτλος: The Woman in the Fifth

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Woman in the Fifth του Douglas Kennedy.

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 28/3/2012

Έχουμε να κάνουμε με ένα βιβλίο και ένα σενάριο που είτε παίζει με την πολυσημία, είτε θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο, αλλά τόσο πολύ αφαιρετικά δοσμένο ώστε χάνεται. Ο Αμερικανός συγγραφέας και η Παριζιάνα πρώην σύζυγος με το παιδί τους, που του έχει βάλει περιοριστικά μέτρα, το χάσιμο του στις υποβαθμισμένες έθνικ γειτονιές του Παρισιού, η εξάρτηση του λόγω έλλειψης χρημάτων από έναν Άραβα που έχει ένα άθλιο πανδοχείο και η ανάληψη μιας μυστηριώδους δουλειάς (κλεισμένος σε έναν θάλαμο, εποπτεύει από οθόνη μιας πόρτα, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους λένε ένα σύνθημα) και τέλος η επαφή του με μια μυστηριώδη γυναίκα που δεν γνωρίζει, αλλά εκείνη μοιάζει να έχει κάποιο παρελθόν μαζί του. Η αφήγηση μένει μετέωρη χωρίς απαντήσεις. Μπέρδευε ως συγγραφέας την πραγματικότητα με την καλλιτεχνική του φαντασία; Τόση ώρα βλέπαμε το εσωτερικό ενός συγγραφέα; Πιθανόν…

Βρισκόμαστε σε ένα σύμπαν με ψυχολογική ατμόσφαιρα Ένοικου του Πολάνσκι και δεν είναι τυχαίο που ο Πάβελ Παβλικόφσκι είναι κι αυτός Πολωνός. Η ατμόσφαιρα, ο Ίθαν Χοκ και η Κριστίν Σκοτ Τόμας λειτουργούν. Το σενάριο όχι.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.