Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Μέμφις, το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ρίχνει φως στην προσωπικότητα ενός από τους σημαντικότερους στοχαστές της σύγχρονης εποχής.

Σκηνοθεσία:

Peter W. Kunhardt

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Chris Chuang

Παραγωγή: George Kunhardt, Teddy Kunhardt

Μουσική: Saul Simon MacWilliams

Φωτογραφία: Clair Popkin

Μοντάζ: Steven J. Golliday, Maya Mumma

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Τηλεόραση.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Πολύ θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: King in the Wilderness

Ελληνικός Τίτλος: King in the Wilderness

Παραλειπόμενα

  • Έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance, πήρε μικρή διανομή στις ΗΠΑ και άμεσα κατέληξε στη μικρή οθόνη, ως παραγωγή του καναλιού HBO. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα σε συνδρομητικό κανάλι.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 19/8/2018

Μετά από τόσα και τόσα που έχουν ειπωθεί για μια προσωπικότητα τέτοιου βεληνεκούς όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναρωτιέται κάποιος τι έχει απομείνει να δούμε. Κι όμως, έρχεται εν έτει 2018 ο Μάρτιν Κούνχαρντ να μας θυμίσει ότι δεν κοιτάξαμε ποτέ τόσο επισταμένα εκείνα τα έσχατα χρόνια του μεγάλου αγωνιστή, όπου κυριολεκτικά περπατούσε μέσα στη φωτιά. Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι να παρουσιάσει μία ακόμα βιογραφία, ούτε ως τεχνική έχει πολλά να προτείνει, αλλά να θυμίσει σε όλους τον εμφύλιο που διεξάγονταν εκείνα τα χρόνια στις ΗΠΑ, θυμίζοντας παράλληλα ότι δίχως αυτόν σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Οι μνήμες επιστρέφουν στα πολεμικά μέτωπα που άνοιγε τότε ο Κινγκ, αποπνέουν όλο τον δυναμισμό της σύγκρουσης, θαυμάζοντας μοιραία εκείνον που περπατούσε ανάμεσα σε όλα αυτά άοπλος και ψύχραιμος. Ναι, μιλάμε για μια εξ επί τούτου «αγιογραφία», αλλά μήπως άραγε κάποιοι ήταν εντέλει πιο άγιοι κι από αυτούς που η εκκλησία έχει αναγνωρίσει ως τέτοιους;

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

6 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Οι Νεοτερες Ταινιες στο Filmy