Η ιστορία της ανόδου και της επιτυχίας του Στιβ Τζομπς (από τη δεκαετία του 1970 ως και το 2001), του «μέγα ευαγγελιστή της ψηφιακής εποχής», που κατάφερε να μεγαλουργήσει ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο: τα γεγονότα που σημάδεψαν την καριέρα του, από τα νεανικά του χρόνια μέχρι την πρώτη παρουσίαση του iPod, τα στάδια δημιουργίας της Apple και οι αντιξοότητες που αντιμετώπισε μαζί με τους συνεργάτες του για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν στην αγορά τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Όλη η επική διαδρομή και η ταραχώδης ζωή του εμβληματικότερου επιχειρηματία του 21ου αιώνα, που με την ευφυΐα του σημάδεψε και άλλαξε την πορεία του σύγχρονου κόσμου.

Σκηνοθεσία:

Joshua Michael Stern

Κύριοι Ρόλοι:

Ashton Kutcher … Steve Jobs

Josh Gad … Steve Wozniak

Lukas Haas … Daniel Kottke

Victor Rasuk … Bill Fernandez

Eddie Hassell … Chris Espinosa

Ron Eldard … Rod Holt

Nelson Franklin … Bill Atkinson

Lesley Ann Warren … Clara Jobs

Ahna O’Reilly … Chris-Ann Brennan

John Getz … Paul Jobs

Dermot Mulroney … Mike Markkula

J.K. Simmons … Arthur Rock

Kevin Dunn … Gil Amelio

James Woods … Jack Dudman

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Matt Whiteley

Παραγωγή: Mark Hulme, Joshua Michael Stern

Μουσική: John Debney

Φωτογραφία: Russell Carpenter

Μοντάζ: Robert Komatsu

Σκηνικά: Freddy Waff

Κοστούμια: Lisa Jensen, Sandeep Kumar

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Jobs

Ελληνικός Τίτλος: Jobs

Εναλλακτικός Τίτλος: jOBS

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Steve Jobs (2015)

Steve Jobs: The Man in the Machine (2015)

Παραλειπόμενα

  • Ο Matt Whiteley υποστήριξε ότι όλο το σεναριακό υλικό προέρχεται από έρευνα και συνεντεύξεις.
  • Τα γυρίσματα στη γενέτειρα του Jobs έγιναν υπό το βλέμμα της θετής του μητέρας, Marilyn Jobs, και της αδελφής του, Patricia.
  • Ο Steve Wozniak είδε εξαρχής το σενάριο και εκφράστηκε απαξιωτικά περί της αλήθειας που τυχών εμπεριέχει. Ο Kutcher έδωσε δημόσια μια απάντηση, που έλεγε πως ο συνιδρυτής της Apple Inc. απλά υποστήριζε με τον τρόπο του την άλλη παραγωγή που ετοιμάζονταν με τη ζωή του Jobs.
  • Ο Ashton Kutcher ακολούθησε για την προετοιμασία του μια δίαιτα με φρούτα, την οποία ακολουθούσε και ο χαρακτήρας που υποδύεται. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο ηθοποιός μπήκε σε νοσοκομείο για παγκρεατίτιδα.
  • Η Apple δεν συμμετείχε στην παραγωγή ούτε στο ελάχιστο.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 29/6/2014

Θα ήταν καλύτερο ως ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση, παρά μια βιογραφία-δράμα προκειμένου για κάποιον που η σημασία του βρίσκεται στο έργο του παρά στην προσωπική του ζωή, που το σενάριο προσπαθεί να την κάνει «δραματική» με το ζόρι. Κι αν ήταν, αυτό δεν αιτιολογείται πειστικά. Ο Άστον Κούτσερ μιμήθηκε εξωτερικά πολύ καλά τον Τζομπς, αλλά αυτό δεν μας λέει και πολλά. Ύστερα, οι φάσεις της ζωής του περνούν σαν βινιέτες χωρίς να υπάρχει κάποια εσωτερική αλληλουχία. Έτσι, αυτό που απομένει είναι το πώς έμοιαζε και συμπεριφερόταν σωματικά ο ιδρυτής της Apple. Από τον Τζόσουα Μάικλ Στερν, αλλά θα χρειαζόταν ένας Ντέιβιντ Φίντσερ να δώσει ζωή σε ένα τέτοιο θέμα όπως έκανε με το «The Social Network». Η περιπέτεια των ιδεών ως μια περιπέτεια σκηνοθεσίας.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.