Η Μία Χολ αντιμετωπίζει το δίλημμα να ακολουθήσει το μουσικό θέατρο ή να ακούσει την καρδιά της, κοντά στον Άνταμ. Σε μια συνηθισμένη βόλτα με το αυτοκίνητο, όμως, όλα αλλάζουν σε μία και μοναδική στιγμή. Τώρα η ζωή της είναι σε μία κλωστή. Μέσα σε κώμα, η Μία έχει μόνο μία επιλογή να κάνει, που όχι μονάχα θα σφραγίσει την υπόλοιπη της ζωή, αλλά και τη συνολική μοίρα της.

Σκηνοθεσία:

R.J. Cutler

Κύριοι Ρόλοι:

Chloe Grace Moretz … Mia Hall

Jamie Blackley … Adam Wilde

Mireille Enos … Kathleen ‘Kat’ Hall

Joshua Leonard … Dennis ‘Denny’ Hall

Stacy Keach … ‘Gramps’

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Shauna Cross

Παραγωγή: Alison Greenspan

Μουσική: Heitor Pereira

Φωτογραφία: John de Borman

Μοντάζ: Keith Henderson

Σκηνικά: Brent Thomas

Κοστούμια: Monique Prudhomme

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: If I Stay

Ελληνικός Τίτλος: Αν Μείνω

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: If I Stay της Gayle Forman.

Παραλειπόμενα

  • Υποψήφιες για τον ρόλο της Μία ήταν και οι Dakota Fanning, Emily Browning.
  • Η Catherine Hardwicke ήταν η πρώτη που ήρθε σε συνομιλίες για να το σκηνοθετήσει, ώσπου ανέλαβε ο βραζιλιανός Heitor Dhalia. Κι αυτός όμως έπειτα αποχώρησε.
  • Η Moretz έπρεπε να μάθει να παίζει τσέλο για τον ρόλο της. Επειδή όμως δεν τα κατάφερνε καλά, στις συγκεκριμένες σκηνές υπάρχει αντικαταστάτρια, με το κεφάλι της ηθοποιού να προστίθεται ψηφιακά.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Το καναδικό εναλλακτικό γκρουπ των Hawking ακούγεται σε διάφορες σκηνές της ταινίας, αλλά στα κρέντιτ αναγράφεται ως Willamette Stone.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 28/7/2018

Το αμάλγαμα δράμα-φαντασία έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να βγάλει ζουμί, ικανότερο δε όταν, όπως εδώ, οι υπερβατικές καταστάσεις δεν επιβάλλονται στην εικόνα επί μιας γενικής απλότητας. Αλλά, στην πρώτη του κινηματογραφική δουλειά, ο Ρ. Τζ. Κάτλερ έχει στα χέρια του μονάχα ένα μπεστ-σέλερ με κεντρικό ζήτημα το νεανικό ρομάντζο. Και παρότι κι έτσι κανείς θα υπέθετε ότι με την παρέμβαση του μεταφυσικού θα είχαμε κάτι το διαφορετικό, όλα τα μοτίβα είναι ήδη γνωστά, και η σκηνοθετική ματιά κάνει υπερβολικές χάρες στο μελό σινεμά, σχεδόν διαγράφοντας κάθε έννοια απώτερου νοήματος. Η Κλόε Γκρέις Μόρετζ έχει πια μεγαλώσει αρκετά για να χαραμίζει το ταλέντο της σε τόσο εύκολους ρόλους, και είναι η μικρή εμφάνιση του Στέισι Κιτς που μας προσφέρει μια αληθινά ποιοτική ανάσα. Κατά τα άλλα, αδικαιολόγητα ελλιπής για δράμα η ανάλυση χαρακτήρων, αλλά λίγος και ο Τζέιμι Μπλάκλεϊ στο πλάι της Μόρετζ.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.