Στοιχειωμένη από το παρελθόν της και τον μυστηριώδη της θάνατο, η Ηλέκτρα Νάτσιος έρχεται και πάλι στη ζωή. Αν κι ο δάσκαλος της της έχει μάθει καλά τις αυστηρές αρχές της πειθαρχίας και την τέχνη του νιντζούτσου, εκείνη δεν μπορεί να δαμάσει την απερίγραπτη οργή που νιώθει για τη βάναυση δολοφονία των γονιών της. Η ανάγκη της για εκδίκηση θα τη σπρώξει στην απομόνωση. Και θα γίνει επαγγελματίας δολοφόνος, ο καλύτερος που υπάρχει. Για μια γυναίκα σαν την Ηλέκτρα, όμως, αυτός δεν είναι τρόπος ζωής. Για να σώσει τον εαυτό της, χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια δικαιολογία για να μην πεθάνει. Χρειάζεται έναν λόγο για να ζήσει. Και θα τον βρει στο πρόσωπο του τελευταίου της στόχου, της δεκατριάχρονης Άμπι, στην οποία η Ηλέκτρα βλέπει τον εαυτό της, αλλά και στον πατέρα της Άμπι, τον Μαρκ. Στην απεγνωσμένη της προσπάθεια για να τους σώσει, η Ηλέκτρα θα βρει κάτι που δεν ήξερε ότι είχε τόση ανάγκη: τη λύτρωση.

Σκηνοθεσία:

Rob Bowman

Κύριοι Ρόλοι:

Jennifer Garner … Elektra Natchios/Elektra

Goran Visnjic … Mark Miller

Will Yun Lee … Kirigi

Kirsten Zien … Abigail ‘Abby’ Miller

Cary-Hiroyuki Tagawa … Roshi

Terence Stamp … Stick

Natassia Malthe … Typhoid

Jason Isaacs … DeMarco

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Zak Penn, Stuart Zicherman, M. Raven Metzner

Παραγωγή: Avi Arad, Gary Foster, Arnon Milchan

Μουσική: Christophe Beck

Φωτογραφία: Bill Roe

Μοντάζ: Kevin Stitt

Σκηνικά: Graeme Murray

Κοστούμια: Lisa Tomczeszyn

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Elektra

Ελληνικός Τίτλος: Elektra

Εναλλακτικός Ελλ. Τίτλος: Ηλέκτρα

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Daredevil (2003)

Σεναριακή Πηγή

  • Σειρά κόμικ (χαρακτήρες): Elektra του Frank Miller.
  • Σενάριο (χαρακτήρας): Daredevil του Mark Steven Johnson.

Παραλειπόμενα

  • Πρόκειται για spin-off της ταινίας Daredevil. Ο Ben Affleck είχε μάλιστα γυρίσει μία σκηνή ως κάμεο, αλλά αυτή κόπηκε στο μοντάζ.
  • Στο Home Cinema εμφανίστηκε μια unrated director’s cut, στην οποία υπάρχουν 3 εξτρά λεπτά διάρκειας. Παρόλα αυτά, στο DVD είχαν εμφανιστεί ως deleted scenes μισή ώρα κομμένου υλικού.
  • Αποτυχία στα ταμεία, με εισπράξεις 56,7 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και κόστος 43.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 18/1/2009

Η «Ηλέκτρα» είναι βγαλμένη από τις σελίδες του κόμικ «Daredevil» του Φρανκ Μίλερ («Sin City»), ή αν προτιμάτε είναι ένα αφαιρετικό σίκουελ της ταινίας «Daredevil», στην οποία παρουσιάζονταν η ηρωίδα. Κι ενώ η λογική προδίκαζε μια αποτυχία, όμοια με αυτή που ήρθε τελικά στο box-office, η Τζένιφερ Γκάρνερ είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να σε κρατήσει τόσο ως ερμηνευτική εμφάνιση, όσο κι ως ηρωίδα δράσης. Με ένα ελαφρύ κλείσιμο ματιού στα ιαπωνικά μάνγκα, ο Ρομπ Μπάουμαν επιβάλει ένα ψυχρό ύφος και δεν τα πάει καθόλου άσχημα στις σκηνές δράσης. Είναι ελαφρά επιτηδευμένο και δεν είναι η αμερικανική απάντηση στο «Nikita», αλλά η ώρα, ειδικά αν είστε έφηβος, περνάει θαυμάσια. Βέβαια, είναι ειρωνικό ότι στην Ελλάδα προωθήθηκε ως «η πρώτη ελληνίδα ηρωίδα δράσης»!

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 90 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.