Ο Άλεξ κι ο Τσαντ είναι δύο δίδυμοι που χωρίστηκαν μωρά όταν οι γονείς τους σκοτώθηκαν. Ο Τσαντ μεγάλωσε στο Παρίσι, ενώ ο Άλεξ έχει γίνει ένας μικροκακοποιός στο Χονγκ Κονγκ. Ο Άλεξ μαθαίνει για τον αδελφό του και ταξιδεύει στο Χονγκ Κονγκ για να τον πείσει πως ο αντίπαλος του εκεί είναι ο ίδιος που δολοφόνησε τους γονείς τους. Η συνύπαρξη τους όμως δεν είναι η καλύτερη, αφού οι δυο τους έχουν τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία:

Sheldon Lettich

Κύριοι Ρόλοι:

Jean-Claude Van Damme … Alex Wagner/Chad Wagner

Geoffrey Lewis … Frank Avery

Alonna Shaw … Danielle Wilde

Bolo Yeung … Moon

Alan Scarfe … Nigel Griffith

Philip Chan … Raymond Zhang

Corinna Everson … Kara

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Sheldon Lettich, Jean-Claude Van Damme

Στόρι: Sheldon Lettich, Jean-Claude Van Damme, Steve Meerson, Peter Krikes

Παραγωγή: Ashok Amritraj, Rick Bieber, Paul Michael Glaser, Jean-Claude Van Damme

Μουσική: Arthur Kempel

Φωτογραφία: Richard H. Kline

Μοντάζ: Mark Conte

Σκηνικά: John Jay Moore

Κοστούμια: Joseph A. Porro

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Double Impact

Ελληνικός Τίτλος: Διπλός Αντίκτυπος

Παραλειπόμενα

  • Μια κι ελεύθερα η πλοκή παραπέμπει στους Κορσικανούς Αδελφούς του Alexandre Dumas, αρχικά έτσι ήταν να ονομαστεί η ταινία, αλλά και να γυριστεί στην Κορσική.
  • Ο Van Damme ζήτησε προσωπικά να παίξει τον κακό ο Bolo Yeung, αφού είχαν γίνει καλοί φίλοι στα γυρίσματα του Bloodsport.
  • Από τις εμπορικές επιτυχίες του βέλγου σταρ, αφού με κόστος 18 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ έβγαλε 80,5.
  • Το 2010, Jean-Claude van Damme και Bolo Yeung βρίσκονταν σε επίδειξη πολεμικών τεχνών, και δήλωσαν πως θα ήθελαν να υπάρξει ένα Double Impact 2, όπου όμως οι δυο τους θα είναι πλέον φίλοι.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 9/11/2019

Θυμάμαι εκείνες τις εποχές, που οι ενοικιάσεις των ταινιών του Van Damme ήταν στα ύψη, αλλά δύσκολα πατούσε κάποιες σε αίθουσα να το δει (το κοινό της «σαΐτας» είχε πια βολευτεί με τη βιντεοκασέτα). Διόλου περίεργο όμως, αφού οι ταινίες εκείνες δεν αποτελούσαν, τουλάχιστον στην Ευρώπη, κάποιο φιλμικό γεγονός, αλλά ήταν ταμάμ για τους «μάγκες» που γέμιζαν τις σχολές πολεμικών τεχνών, ή απλά αρέσκονταν στη αυστηρώς φτηνή περιπέτεια.

Η συγκεκριμένη δεν είναι καν από τις -ας τις ονομάσουμε- καλές του βέλγου macho-man, αφού έχουμε ένα σενάριο φύλλο και φτερό, που αντιστοιχεί σε ένα απίστευτα κιτς θέαμα. Ίσα-ίσα για να ανοίγει τα πόδια του διάπλατα ο σταρ του κικ-μπόξινγκ, και να ρίχνει μπουνιές και κλωτσιές με το σωρό. Βάζουμε και λίγο πιστολίδι εδώ κι εκεί για να γίνει πιο επικίνδυνο το θέαμα, ρίχνουμε και την κλασική σκηνή σεξ που στις αρχές των 1990 είχε γίνει άτυπος κανόνας, και τη βγάλαμε τη δουλειά. Όσο για το εύρημα των δίδυμων «κορσικανών αδελφών» Van Damme, αυτό λειτουργεί περισσότερο στην αφίσα («όχι ένας, αλλά δύο…»), παρά έχει νόημα επί μιας πλοκής τόσο άρπα-κόλα.

Και για να μην κακολογούμε τον όντως σπουδαίο αυτό αθλητή, που έχει και το χάρισμα να βγάζει κάτι το συμπαθητικό μέσα από ένα βουνό από μπουνοκλωτσίδια, δείτε κάποια άλλη του ταινία, ειδικά από εκείνη την περίοδο στην οποία αισθάνονταν άνετα ο εν λόγω μυώδης σταρ. Κι όμως, για την ίδια περίοδο με αυτή την ταινία μιλάμε.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *